U Petnjici prezentovan IV IPARD Javni poziv za Mjeru 1

Juče je u Petnjici predstavljen IV IPARD Javni poziv za Mjeru 1.

Prezentacija IPARD IV Javnog poziva koji će biti objavljen 14. marta ima za cilj da se poljoprivrednim proizvođačima u direktnoj komunikaciji, detaljnije pojasne mogućnosti podrške, uslovi i kriterijumi za prijavljivanje na Javni poziv kako bi se što više poljoprivrednika uspješno prijavilo i iskoristilo veliku šansu za unapređenje proizvodnje i rast konkuretnosti.

Poljoprivrednicima su pojašnjeni kriterijumi koje moraju ispunjavati za projekte iz sektora proizvodnje mlijeka – 5 krava (priplodnih grla) i/ili 50 ovaca i/ili 50 koza, sektora proizvodnje mesa – 30 goveda u tovu; 20 krmača ili 100 svinja u završnom tovu; 1.000 brojlera (pilića); 100 brojlera (ćurića), zatim proizvodnje jaja: 1.500 koka nosilja, voća i povrća (uključujući žitarice, gljive, pečurke, aromatično i ljekovito bilje) – 0,5 ha površine zasada, 0,1 ha površine zasada u zaštićenom prostoru, za proizvodnju ratarskih kultura – 1 ha površine zasada, aromatičnog i ljekovitog bilja – 0,3 ha površine zasada, proizvodnju gljiva i pečurki – 0,01 ha proizvodne površine. Za vinogradare početni uslov je 0,5 ha pod vinovom lozom, za maslinare 0,5 ha pod maslinama, za pčelare 30 pčelinjih društava, a za ribare godišnji kapacitet minimum 10 tona ribe ili školjki.

Za  dodatne informacije možete se obratiti Odjeljenju za poljoprivredu opštine Petnjica ili na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

E.K.