ADROVIĆ: Samo zajedno ćemo odbraniti sve ono što smo mukom stekli

Mehmed Meša Adrović

Čestitku povodom Kurjban bajrama uputio je predsjednik OO DPS i SO Petnjica, Mehmed Meša Adrović.

„U ime OO DPS Petnjica i u svoje lično ime, svim Bihorcima kako u zemlji tako i u dijaspori, upućujem iskrene čestitke povodom Kurban Bajrama, koji je prilika da još jednom ukažemo na potebu zajedništva i sloge.

Dragi moji Bihorci, zajedništvo i sloga nas je krz vjekove održala. U danima pred nama, to neka nam svima bude vodilja. Zajedništvom i slogom smo ostvarili mnoge naše ciljeve koji su nam danas ugroženi.

Samo zajedno ćemo odbraniti sve ono što smo mukom stekli. Želim da izrazim iskrenu želju da ovaj praznik proslave u miru, sreći i blagostanju, u duhu tradicije i običaja u krugu svojih najbližih. Ovaj veliki praznik treba da nas podsjeti na vrijednosti međusobnog poštovanja i razumijevanja, što je veoma važno u ovom vremenu velikih izazova i iskušenja. S obzirom da ove godine naša dijaspora koristi priliku da boravi u svom zavičaju, time želim da ujedno poželim dobrodošlicu i izrazim zadovoljstvo što će naši ljudi biti na okupu i podijeliti radost Kurban Bajrama”,stoji u čestitki predsjednika OO DPS Petnjica, Mehmeda Meše Adrovića.