URUČENA DONACIJA RAČUNARA OŠ “MAHMUT ADROVIĆ

Donacija BIhoraca koji rade i žive u inostranstvu stigla je u OŠ Mahmut Adrović. Muhamed Ramčilović,  Arif Ramčilović, Safet Ramčilović, Mensur Bato Adrović i Umer Ramdedović poklonili su deset računara za potrebe petnjičkih đaka.

Bivši direktor OŠ „Mahmut Adrović“ Rifar Ramčilović, kazao je da je cilj i namjera donatora da podignu nivo informisanosti učenika.

„Ovaj projekat započet je 2020. godine, ali usled problema sa COVID-19, nije mogao da se realizuje, svakako nikad nije kasno. Donacija je namijenjena područnim odjeljenjima Godočelje, Lagatori, Ponor i Radmance.

Želim da se zahvalim donatorima na lijepom gestu, kao i svima koji čine i utiču da nivo i kvalitet našeg obrazovanja i informatičke pismenosti. Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost, ne samo Petnjice nego i Crne Gore“, kazao je Rifat Ramčilović.

U ime nastavnika iz područnih ustanova rukovodilac Aktiva razredne nastave, Mirhad Adrović iskoristio je priliku da se zahvali donatorima.

„U eri razvoja tehnoloških mogućnosti, sve učestalijoj primjeni savremenih nastavnih sredstava, digitalnih udžbenika, audio čitanki, audio-vizuelnih sadržaja, prezentacija, ova donacija će značajno  doprinijeti unapređenju kvaliteta  nastavnog procesa, kao i ujednačavanju uslova za učenje u matičnoj školi i svim područnim ustanovama“, kazao je rukovodilac Aktiva razredne nastave, Mirhad Adrović.

VD direktora OŠ „Mahmut Adrović“ Almir Pljakić, kazao je da škola nastavlja u kontinuitetu sa izuzetim postignućima, kako u vaspitanju tako u obrazovanju informatičke pismenosti.

„Donacija sigurno će koristiti našim učenicima, kako bi unaprijedili svoje znanje o informatičkoj pismenosti. U ime škole, dugujem zahvalnost donatorima.

Projekat je započet tokom 2020. godine, implementiran je sada zbog poznate situacije i problema sa transportom računara. Računari su prisjepli u martu.

Sedam kompjutera namijenjeni su područnim odjeljenjima, kako bi se podigao nivo informatičkog obrazovanja u tim ustanovama.

U našim područnim odjeljenjima ne postoji ni jedno odjeljenje koje nije adekvatno snadbjeveno sa informatičkim materijalom, kako kompjuterima tako i internetom“, kazao je direktor OŠ „Mahmut Adrović“ Almir Pljakić.

ENKO KORAĆ