PRVENSTVO CG U ŠAHU: BIHORCI STARTOVALI POBJEDOM

Juče je u hotelu “Cua” u Podgorici startovalo je takmičenje u Prvoj ligi Crne Gore, koje je bilo zakazano za novembar 2020. ali je odloženo zbog loše situacije sa pandemijom.

Za ulazak u Premijer Ligu nadmetaće se osam ekipa, a među njima i ŠK Bihor koji je odličnim nastupima u prošloj godini izborio status prvoligaša i time dobio šansu da se bori i za ulazak u najviši rang takmičenja u Crnog Gori, tj Premijer Ligi.

“Poslije brilijantne pobjede nad jednim od favorita ekipom Omladinca – Budućnosti iz Podgorice i to ubedljivim rezultatom 4½ – 1½ u korist našeg kluba, danas nas očekuju dva važna meča koja će presudno odlučiti dali će se naš Klub naći u Premijer ligi, sto je inače i pored skromnih mogućnosti kluba bio jedan od ciljeva, koji kako sad stoje stvari i nije tako daleko. Moram naglasiti da je klub posao na takmičenje oslabljen sa neigranjem iskusnog ali uvijek odličnog Salema Pljakica, kao i Ferida Palamara .
Sama činjenica da nijedan klub nikada iz naše opštine nije učetvovao na elitnim takmičenjima , daje nam dodatni motiv da se izborimo za to”, rekao je za Radio Petnjica, predsjednik Skupštine ŠK Bihor Alen Pljakić .