OO BS PETNJICA: POKLONE SA OZNAKAMA STRANKE U DŽAMIJI DIJELIO FORUM MLADIH BS, A NE MEDŽLIS

OO BS Petnjica

Opštinski odbor Bošnjačke stranke Petnjica reagovao je na tekst objavljen na portalu Radija Petnjica u kojem je grupa vjernika ukazala na zloupotrebu djece i petnjičke džamije u političke svrhe od strane te partije.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

OO BS Petnjica

“Bez namjere da produbljujemo polemiku u ovim mubarek danima, OO BS Petnjica ima potrebu reagovati na prizemne optužbe od nepotpisane “grupe vjernika” napisanih perom potpisanog novinara portala Radio Petnjica koji sve intenzivnije radi na pravljenju i produbljivanju podjela među ovo malo građana naše opštine.

Organizator akcije podjele slatkiša je Forum mladih Bošnjačke stranke, tako da su optužbe na račun Medžlisa i predsjednika Medžlisa krajnje zlonamjerne i imaju za cilj diskreditaciju jednog od najčasnijih i najsposobnijih mladih ljudi u Petnjici.

Namjera Foruma mladih BS je bila da obraduje polaznike mekteba slatkišima, a s obzirom da se djela vrednuju prema namjerama i znajući svoje namjere osjećamo zadovoljstvo realizovanim projektom, posebno činjenicom što smo izmamili osmjehe na licima naših mališana.

I tu stavljamo tačku na priču o paketićima.

Međutim, postavlja se pitanje namjere autora ovih optužbi, famozne grupe vjernika ako uopšte postoje, ili pak novinara koji je pisao i objavio ovu sramotu.

Pitamo “grupu vjernika” i/ili novinara zašto nisu reagovali kada su određene organizacije dijelile iftarske pakete sa natpisima Muftijstvo sandžačko, a što je i lično radio novinar Korać koji je istovremeno i funkcioner i aktivista SPP-a, što ne ide jedno sa drugim?

Zašto nisu reagovali na pokušaje formiranja paralelne IZ i pravljenje pometnje i razdora po uzoru na situaciju u susjednim opštinama u Srbiji?

Zašto nijesu reagovali na kvalifikovanje IZ u CG “takozvanom”? Da li bi više voljeli da su umjesto bijelih kesa sa simbolom BS u kojem dominira zeleni polumjesec bile kese u bojama trobojke sa natpisom Crno bez iđe bijelog, DF ili možda Ravnogorski pokret”, stoji u reagovanju OO BS Petnjica.