Trpeški učenici uredili školsko dvorište

Juče su učenici JU OŠ „Trpezi“, zajedno sa nastavnicima i nenastavnim osobljem, uredili školska dvorišta u Trpezima i Kalici, dajući tako svoj doprinos uređenju sredine u kojoj žive i rade.

Povod za ovu akciju je bio Dan planete Zemlje – 22. april, koji se tog dana nije mogao organizovati zbog loših vremenskih prilika. Direktorica škole, Rita Barjaktarović, ističe da su na ovaj način, učenici pokazali  da su već sad ekološki svjesni članovi zajednice u kojoj žive.

Čišćenje dvorišta i ukljanjanje biljnog otpada, te sadnja cvijeća, su oplemenili prostor ovih školskih dvorišta, i tako doprinijeli da ona postanu prave male zelene oaze u Trpezima i Kalici.

„Tokom ove akcije nastavnici su iskoristili priliku da dio gradiva iz svojih predmeta uvežu sa ovom akcijom, pa smo tako imali priliku da svima pokažemo kako se i matematika i fizika i engleski jezik, ali i svi ostali predmeti, mogu primjeniti i u radu na zaštiti životne sredine“, rekla je Barjaktarović.

O odličnom timskom duhu u školi najbolje govori činjenica da su u akciji učestvovali baš svim zaposleni, i nastavnici, i sekretarka škole, i pomoćno osoblje.

Ovaj nastavni dan u prirodi je pokazao da Trpezi i Kalica imaju djecu za primjer, koja svojim radom, zalaganjem i voljom šalju poruku svima, ne samo drugarima petnjičke opštine, već i šire, kako treba da se  voli i čuva svoj kraj.