PETNJICA: POTPISANI UGOVORI O NABAVCI SITNE MEHANIZACIJE

U sali Skupštine Petnjica danas su potpisani ugovori između opštine Petnjica i poljoprivrednih proizvođača na osnovu Javnog poziva za nabavku sitne mehanizacije.

U saradnji sa opštinom Petnjica, potpisan je ugovor između firme Mirko S&E i lokalne uprave o isporuci poljoprivrednih mašina i opreme.

Sead Hodžić, vlasnik firme Mikro S&E iz Bijelog Polja kazao je za portal Radija Petnjica da je zadovoljan saradnjom sa opštinom Petnjica.

„Ovim putem koristim priliku da iskažem zahvalnost predsjedniku opštine Petnjica kao i njegovim saradnicima, koji su i ove godine, u ovoj kriznoj situaciji učinili napore da podrže poljoprivredne proizvođače za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i opreme.

Naša firma će nastojati da isporuči mehanizaciju u dogovorenom roku, to je za nekih desetak dana, svim poljoprivrednim proizvođačima u Petnjici.

Zadovoljni smo sa saradnjom sa opštinom Petnjica i vjerujem da ćemo u naredom periodu sarađivati na sličnim projektima“, kazao je Sead Hodžić.

Adis Ličina, rukovodilac Odjeljenja za poljoprivredu u lokalnoj upravi kazao je za Portal Petnjica da je po Javnom pozivu za nabavku sitne mehanizacije (muzalice, roto kopačice, agregati i pastiri-čobanice) odobreno 32 zahtjeva poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Petnjica.

Najveće interesovanje privukla je nabavka muzalica i roto kopačica. Ovo je druga godina za redom kada Opština raspisuje Javni poziv za nabavku sitne mehanizacije.

Karakteristika ovog poziva jeste što Opština subvencionira sa 60% podrške, dok preostalih 40% uplaćuje poljoprivredni proizvođač.

Glavni i osnovni kriterijum na Javnom pozivu jeste da je poljoprivredni proiziđač registrovan u Ministarstvu poljoprivrede.

Vjerujem da ćemo nastaviti u narednom periodu još u boljem intezitetu pomaganja naših poljoprivrednih proizvođača kako bi olakšali njihov rad“, kazao je za portal Radio Petnjica, Adis Ličina.

Poljoprivredni proizvođać Sead Alibašić, aplicirao je na Javni poziv za muzalicu, koju je uz pomoć Opštine dobio. On je za portal Radija Petnjica kazao da je zadovoljan takvim načinom saradnje sa Opštinom i istakao da je to dobar mehanizam za pomoć poljoprivrednim proizvođačima u Petnjici.
Apelovao je na Ministarstvo poljoprivrede da se Budžet što prije usvoji kako bi bili u mogućnostu da poljoprivredni proizvođači konkurišu za razne projekte koje Ministarstvo poljoprivrede svake godine ima na raspolaganju svojim građanima.

ENKO KORAĆ