AGOVIĆ SE ZAHVALIO SVIMA KOJI SU POMOGLI DA SE U PETNJICI OTVORI HITNA POMOĆ

Samir Agović

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, čestitao je budućem osoblju novootvorene Hitne pomoći i zahvalio se svima koji su doprinijeli da Petnjica konačno dobije tu instituciju.

On se zahvalio prethodnoj Vladi Crne Gore, koja je donijela Odluku za otvaranje Jedinice za HMZ kao i aktuelnoj Vladi, koja je realizovala tu ideju.

“Želim da se zahvalim Domu zdravlja i direktorici Julijani Zečević i njenom pomoćniku Dejanu Ćorcu, koji su zaista pokazali da imaju puno senzibiliteta i želje da pomognu u rješavanju ovog problema za građane opštine Petnjica.
Pod njihovim krovom su opredijelili prostorije za potrebe Jedinice za HMZ i dali maksimalan doprinos u cjelokupnom organizacionom smislu.

Zahvaljući njihovoj pomoći, imamo mogućnost da Hitna pomoć zaživi u Petnjici“, istakao je predsjednik Agović.

Predsjednik Agović izrazio je zahvalnost dr. Vesni Lakušić i dr Mandiću, koji su sa svojim timom dali nemjerljiv doprinos da se na brz način urade pripreme na terenu u spremanju svega što je potrebno, kako bi se osposobila Jedinica za HMZ“, podvukao je Agović.

On je dodao da realizacija ovog projekta ne bi bila moguća da nije bilo sloge i volje, a najprije humanosti.

“Pored lokalne uprave koja je uložila krajnji napor za otvaranje JHMP. Zahvalni smo i Selvudinu Šabotiću i dr Nermini Muratović, koji su u ime lokalne uprave radili na ovom zadatku, zajedno sa kolegama iz zdravstvenih institucija“, dodao je predsjednik opštine Petnjica.

Predsjednik Agović, zahvalio se donatorima koji su donirali neophodnu opremu za Jedinicu HMZ u Petnjici, ljudima dobre volje i osvjedočenim prijateljima ovog kraja, a to su: braća Ramdedović, koji su za potrebe ove Jedinice donirali specijalizovano vozilo. Sredstva za adaptaciju objekta donirao je vlasnik Dadi kompanije Muamer Muratović. Hafiz Novalić Elektron Berane, Imperijal iz Bijelog Polja, Mikromont takođe iz Bijelog Polja, potom Efel motors iz Podgorice, zatim DOO Čantrić iz Berana, DOO Radmanci iz Petnjice i Eurocolor iz Petnjice.

U ime svih građana, u ime lokalne uprave, predsjednik se zahvalio svima koji su pomogli za adaptiranje prostorija, svim donatorima koji su učestvovali i zaista je veliko što su svi nebrojano puta pokazali snažnu podršku građanima opštine Petnjica.

ENKO KORAĆ