MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: NASTAVAK PODRŠKE VLADE IZGRADNJI INFRASTRUKTURE U PETNJICI


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore će i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), investirati značajna sredstva u nastavak unapređenja ruralne infrastrukture u opštini Petnjica.

Vrijedni domaćini, koji su u prethodnom periodu povećali obim, kvalitet i asortiman svoje proizvodnje i ove godine mogu očekivati nove kilometre asfaltiranih puteva i izgradnju novih kilometara seoskih vodovoda, sa ciljem unapređenja kvaliteta života i uslova rada na selu.

Vlada Crne Gore, IFAD i opština Petnjica će kroz ovaj projekat asfaltirati novih 2,7km seoskih puteva i izgraditi dvije faze sekundarnih vodovodnih mreža i to u MZ Johovice, Godočelje i Tucanje, kao i u MZ Radmanci. Ukupna vrijednost ovogodišnjih infrastrukturnih investicija u opštini Petnjica je 385 hiljada eura.

Nastavljamo projekat unapređenja ruralne infrastrukture, koji smo započeli prije dvije godine, radovima u MZ Lagatore, gdje je planirano ove godine asfaltiranje dionice Crkvišta – škola u dužini od 1000m. Pored ove dionice, planirano je i asfaltiranje u MZ Dašča rijeka, Crvenjača u dužini od 850m i u MZ Azane i Vrševo, Azane – Miraj u dužini od 850m.
Podsjećamo, da je u prethodne dvije godine, asfaltirano ukupno 3,5km seoskih puteva vrijednosti skoro 250 hiljada eura, i to putni pravci u MZ Trpezi, Cikotići – Skenderovići u dužini od 1000m, u MZ Tucanje, Bare – Orahovo u dužini od 500m, u MZ Vrbica u dužini od 1000m i u MZ Radmanci u dužini od 1000m. Pored toga, urađena je i prva faza sekundarnih mreža u MZ Radmanci, Johovice, Godočelje i Tucanje ukupne vrijednosti od skoro 100 hiljada eura.

Ovi infrastrukturni projekti, uz izdašne mjere bespovratne podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja vrijednim domaćinima i preduzetnicima, doprinijeće daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u Petnjici.
Pored 2,7km u Petnjici, ovih dana počinje i asfaltiranje u ostalim opštinama obuhvaćenim projektom, i to u Nikšiću 11,19km, Šavniku 7,7km, Žabljaku 4,62km, Mojkovcu 3,20km, Bijelom Polju 5,59km i Beranama 5,04km.