ELMA RAMČILOVIĆ, PRVA POLICAJKA IZ PETNJICE: OSJEĆAM SE PONOSNO U POLICIJSKOJ UNIFORMI, ŽELIM DA OSTANEM U PETNJICI

Elma Ramčilović

Elma Ramčilović je  prva policajka sa područja opštine Petnjica koja radi u svom zavičaju. Ona je na pripravničkom radu i ponosna je na posao koji obavlja.

Završila je saobraćajni fakultet u Beranama i životna želja joj je bila da radi ovaj posao.

„Trenuto sam pri kraju pripravničkog rada i ukoliko budem mogla, svakako ću ostat da radim ovaj posao. Biti prva policajka sa uniformom u Petnjici je veoma zahtjevno i veoma odgovorno i prema sebi, ali i prema ostalima“, kaže Elma.

Ona kaže da joj je veoma zanimljivo.

„Uvijek je akcija kod nas. U toku svog radnog vremena obavljam policijske poslove sa mentorom Alenom Kočanom. Obilazimo teren, idem sa kolegama u patrolu po teritoriji opštine Petnjica. Uz teren, naravno, imam obaveza u administraciji, poslovi u dežurnoj službi, kao što su prijave i neka druga papirologija“, kaže Elma.

Ističe da nema problema kada zaustavlja i kontroliše saobraćaj.

„Ponašam se ozbiljno i odgovorno, razgovor teče ozbiljno pa i sa onima koje poznajem“, rekla je Elma Ramčilović.

Otkriva da je lakše biti policajka u drugoj sredini, jer tamo nikog ne poznaješ.

„Ukoliko je zaista osoba prekšila zakon, ne bi mi bio problem da ga kaznim”, sigurna je mlada policajka.

Ona se hvali na svoje kolege od kojih, kako kaže, može dosta da nauči. Uniformu je dobila nedavno i Petnjičani će imati prilike da je svakodnevno gledaju.

„Volim da nosim uniformu, osjećam se ponosno u njoj i prija mi da budem na terenu. Želim da ostanem u Petnjici i radim posao koji volim i da budem osoba koja će sprovoditi princip policije, a to je pravda“, zaključuje Elma Ramčilović.

ENKO KORAĆ