PETNJIČKI ĐACI SJELI U KLUPE, PROBLEM GRIJANJA RIJEŠEN

Rifat Ramčilović

Petnjički osnovci i srednjoškolci vratili su se u klupe nakon zimske pauze.

“Čestitam početak trećeg klasifikacionog perioda, odnosno drugog polugodišta svim nastavnicima, učenicima i roditeljima naše škole, kao i svim školama sa područja opštine Petnjica. U skladu sa rasporedom časova, ogromna većina učenika je prisutna kao i nastavnici.
Imamo problem sa jednim kotlom, koji ne radi punim intezitetom. Nedavno smo popravili sva tri kotla, međutim, sa jedim i dalje imamo problem.
Očekujemo vrlo brzo intervenciju Ministarstva obrazovanja. Oni su učinili napore da se u kratkom period riješi problem grijanja. Ministarstvo je organizovalo radnike da saniraju štetu.
Vrlo brzo će biti tender za opremanje kotlovnice, vrijednosti oko 80.000. eura. Uz zahvalnost udruženju “Evropa za Petnjicu” i drugim udruženjima sakupili smo 30.000. eura.
Od Opštine Petnjica očekujemo 10.000. eura. Planirali smo adaptaciju kotlovnice i fiskulturne sale ukupne investicije 120.000 eura.
Sa adaptacijom kotlarnice ćemo prvo početi. Vrlo brzo očekujemo poziv za razgovor iz Ministrastva obrazovanja. Tamo ćemo ići ja i koordinator dijaspore za obrazovanje Mirsad Ramčilović”, kaže za portal Radija Petnjica direktor Osnovne škole “Mahmut Adrović” Rifat Ramčilović.
ENKO KORAĆ