MUHOVIĆ ZAPRIJETIO DPS-u: NEĆETE CRNOGORČIT BOŠNJAKE KUNEM VAM SE BOGOM UZVIŠENIM I VELIKIM!

Adnan Muhović

Predsjednik OO BS Petnjica Adnan Muhović, reagovao je na objavu i navode direktora Centra za kulturu Petnjica Sinana Tiganja. Reagovanje objavljujemo u cjelosti.

http://www.radiopetnjica.me/2019/07/17/sinan-tiganj-odgovorio-muhovicu-cezne-za-zavicajem-u-podgorici-i-zaboravio-da-je-i-avdo-medjedovic-pjevao-uz-gusle/

“Da nije tužno bilo bi smiješno. Zamislite, Sinan Tiganj reaguje! Očekivano je bilo da petnjički DPS reaguje na moja tekstove od prije nekoliko dana, ali da to urade preko portparola za crnogorsku kulturu i bezbjedonosne službe, nisam očekivao. Da je to uradio Samir Agović koji je 2014. znao da kupi bluzu Armije Bosne i Hercegovine na našem putu prema Tuzli, hajde da čovjek i pozdravi to, iako se i on javno dodvorava kome ne treba. Ispod nivoa mi je da polemišem javno sa nižim funkcionerima DPS-a, ali ću građana radi reći par činjenica, koje oni, doduse, i znaju. DPS Petnjica preko JU Centar za kulturu i njenog direktora Sinana Tiganja, već nekoliko godina sprovodi asimilaciju i to nasilnu nad Bihorom i njegovim stanovništvom. Ne možete meni da kažete da sam se odrekao Bihora zbog Podgorice, jer ja vama i u Podgorici smetam upravo zato što se nisam odrekao svog bošnjačkog naroda i Petnjice. A otišao sam zbog vas izdajnika kojima je preči bio Njegoš i njegov Gorski vijenac koji pljuje po svemu što je muslimansko, nego Bihor, Bošnjaci, vjera i druge naše kolektivne vrijednosti. Ali, i tad sam vas pobijedio i pokazao da mi je interes svoga naroda preči od predsjedničke fotelje! I da znate, nismo mi još završili! Moja borba protiv izdajnika i špijuna biće sve žešća i žešća. Nećete crnogorčit Bošnjake kunem vam se Bogom Uzvišenim i Velikim! Nećete bez žestokog otpora i u tome me neće spriječiti nikakva funkcija u Podgorici i bilo gdje. Govorite o Avdu Međedoviću, ali zašto ne dovedete naše guslare nego uvijek one iz Pipera i sa Cetinja?! U redu, treba i oni da dođu, ali ne uvijek samo oni i da svako bihorsko kulturno ljeto se mora otvorit sa crnogorskim orom! Kao da mi nemamo svoju veliku hiljadugodišnju kulturu!  Petnjica je opština sa 99% Bošnjaka, muslimana i to prosto mora da se ima u vidu. Ne možete od nje praviti ono što nije, ali vi to uporno radite, i još mislite da će to proći brz otpora. E, pa neće. Dok je nas iz opštinskog odbora BS-a sigurno neće. Mi štitimo Bihor i naciju, vjeru i ostale vrijednosti od vas, jer moramo i jer nam je to obaveza. Znam da vas boli, ali znajte i da ćemo se borit još snažnije, jer sve puca kad je najtanje, a zulum kad je najdeblji!  Protjerali ste trećinu građana Petnjice na samo sebi svojstven način i vi ste ti koje treba svi drugi da prozovu za bijelu kugu. Nijedno radno mjesto niste otvorili u realnom sektoru, opština je na aparatima i preživljava zahvaljujući sredstvima iz egalizacionog fonda. Doduše, otvorili ste fabriku šarenih peškira da svjedoci o najvećoj prevari DPS-a u zadnjih 20 godina, kao i fabriku peleta koja evo vrijedno “radi” i zapošljava ljude. Treba da ćutite i da se stidite šta ste uradili Bihoru i da se zatvorite u onaj vaš motel koji ste kupili novcem građana da biste organizovali pijanke. No, za vas je i to kultura…”