SPORT I DIJASPORA: UNION NA KRILIMA AGOVIĆA DO VAŽNE POBJEDE

Union

Da je publika dvanaesti igrač na terenu pokazalo se i juče na stadionu Victor Marchal u gradu Tetanžu u Luksemburgu. Naime, u vrlo važnoj utakmici, ekipa koju, i to vrlo uspješno, predvode dvojica  Bihoraca Mita Ličina i Esko Trubljanin – Union 05, izvojevala je jednu od najvažnijih pobjeda u ovom proljećnom dijelu prvenstva i to protiv respektabilne ekipe AS Luksemburg Porto.

Vrijeme je bilo idealno za igru, publika Uniona svaki napad propratila aplauzom, a igračima nije falilo želje za pobjedom. Jurišali su, stvarali prilike ali tek u 70. minuti savladan je golman protivničke ekipe i Union dolazi do vođstva.

Mlađahni Kenan Agović, iako po prvi put u seniorskoj ekipi, svojim bravuroznim odbranama odbio je nekoliko stopostotnih prilika i nesumnjivo, pored strijelca Tonya Lopeza, bio najzaslužniji za pobjedu Uniona.    

Esko Trubljanin, Trener Uniona 05:
Igrali smo protiv jedne vrlo dobro defanzivno organizovane ekipe Porto. U prvom poluvremenu imali smo nekoliko dobrih prilika za gol preko mladog Ličine ali mreže su ostale netaknute. Na poluvremenu sam izvršio tri zamjene; u igru su ušli Lopes, Pina i Majerus i krenuli smo na sve ili ništa, stvorili nekoliko prilika za gol i tako u 70-oj minuti, preko našeg najboljeg strijelca Tonya Lopesa, dolazimo do zasluženog pogotka koji nam donosi tri vrlo važna boda koji nas ostavljaju u trci za veći rang. Treba napomenuti da je danas na našem golu bio šesnestogodišnji Kenan Agović koji je bio heroj ovog meča odbranivši dvije 100% šanse za gol gostujuće ekipe. Dobru partiju su pruzili i ostali naši igrači koji vode porijeklo iz Crne Gore, Meris Ramdedović, Denis Ličina i Demir Zejnelagić.

Redakcija revije Bihor