KONKURS ZA PRIČU INSPIRISANU BIHOROM

 Festival priče Zavičajne staze – Bihor 2017, objavio  je  konkurs za priču  inspirisanu BIHOROM sa naznakom piscima da  pod šifrom šalju svoje radove do 21.maja ove godine.

Cilj konkursa je podsticanje i promocija autora koji savremenim rukopisom mogu ući u krug spisateljskih sljedbenika Ćamila Sijarića, Ismeta Rebronje i drugih književnih velikana sa ovog prostora.

Od 2012. i prve zbirke priča Buđenje Bihora ovaj Festival postao je prepoznatljiva tačka na kulturnoj mapi regionalnog susretanja stvaraoca.

Književna nagrada Zavičajne staze – Bihor 2017 – dodjeljuje se za: neobjavljenu priču inspirisanu BIHOROM.

Poželjno je da dužina priče ne prelazi pet strana u Wordu (veličina slova 12).

 

Konkurs je otvoren do 21. maja 2017. godine. Rezultati će biti objavljeni u medijima, a nagrade dodijeljene na završnici Festivala priče Zavičajne staze – Bihor 2017, u terminu od 2. do 8. avgusta 2017. godine u Petnjici.

Prispjele rukopise ocjenjuje žiri u sastavu: Prof. dr Hasnija-Tuna Muratagić, Nada Bukilić i Rasim Ćelahmetović.

Tri najuspjelije priče po ocjeni žirija, biće nagrađene plaketom Festivala i novčanim iznosom od: I – 400 eura, II – 300 eura, III – 200 eura.

Nagrađeni i odabrani radovi biće štampani u zborniku Festivala.

Autori nagrađenih i odabranih rukopisa, samim učešćem pristaju da ustupe prava na objavljivanje njihovih priča u zborniku Festivala.

Konkurs je anoniman. Priče se šalju u četiri primjerka, pod šifrom. Šifra treba biti ispisana na poleđini omotnice u kojoj se priča šalje, kao i na prvoj stranici priče.

U istu pošiljku treba ubaciti poseban koverat označen šifrom, sa zapečaćenim podacima o autoru: ime i prezime, adresa, broj telefona, email adresa.

* * * * *

Organizator Festivala priče Zavičajne staze – Bihor 2017

NVO Centar za kulturu „Bihor“, Petnjica .

Email: [email protected] Kontakt telefon/fax: +382(0)51 238 – 261, 069 061 003

 

Radovi se šalju na adresu: Centar za seoski razvoj Petnjica, 84312, Petnjica, Crna Gora sa naznakom: Za Festival priče Zavičajne staze – Bihor 2017.