Džip safari Petnjica 2015.

U Petnjici je protekle nedelje, u organizaciji entuzijaste Edina Meda Latića, organizovan prvi džip safari Petnjica 2015. Pored učesnika sa prostora opštine Petnjica, na safariju je bila i ekipa iz Rožaja, članovi džip kluba „Hajla“, koje je predvodio Remzija Camić. Po lijepom vremenu uz sunce i blagi povetarac vožena je prva džip tura kroz Bihor u organizaciji lokalnih entuzijasta.

Dvadesetak učesnika sa desetak terenaca je krenulo u obilazak  Bihora i Petnjice. Prvo okupljanje uz kafu je bilo zakazano u restoranu „Merak“ u Petnjici, odakle se krenulo na safari. Prva pauza uz čaj je bila u Loznoj odakle se put strmo penjao ka obodima Bihorske visoravni.

Na Vrševskim brdima napravljena je duža pauza uz obilni doručak sa specijalitetima Bihorske kuhinje. Na imanju Rešada Rastodera pedesetak kilometara dalje u „Konjskoj rijeci“ degustiran je odlični planinski sira.
Pređeno je oko 80km makadamskih i šumskih puteva počev od centra Petnjice pa do same granice sa Srbijom u rejonu Dašče rijeke i Kruščice.
Učesnici safarija su bili više nego zadovoljni.  Dogovoreno je da se nedjeljna akcija iskoristi kao inicijativni događaj za osnivanje džip kluba u Petnjici te da safari postane tradicionalan, kako bi se i na ovaj način obogatila turistička ponuda opštine Petnjica i Bihora.