KUD ,,Bihor”  oduševio u Vojvodini i Hrvatskoj

Članovi Kulturno-umjetničkog društva ,,Bihor” su se vratilis nastupa u Hrvatskoj i Vojvodini. Oni su nastupilipo prvi put u svojoj 45-godišnjoj istoriji u Hrvatskoj po pozivu KUD-a ,Matija Gubec” iz Donjeg Miholjca na manifestaciji ,,50. MIHOLAČKO SIJELO” koja je održana od 27. do 30. juna 2024. godine.
U okviru raznovrsnih programa sijela 29. juna održana je smotra foklora na kojoj je učestvovalo 18 društava. KUD,,Bihor” se na smotri predstavio koreografijom , Babovo kolo” koja je oduševila sve prisutne, a što je pokazao i grmoglasan aplauz na kraju koreografije. Medu prisutnima je bio gradonačelnik Donjeg Miholjca g-din Goran Aladić i zamjenik ž upana Josip Miletić. Organizatori smotre KUD ,,Matija Gubec” na čelu sa predsjednikom Elvisom Živkovićem i Nikolom Herbstom su se potrudili da gostima iz Crne Gore ovo prvo gostovanje ostane u lijepom sjecanju od samog dolaska u Našice i smještaja u hotelu ,,Park”, pa sve do polaska.
U nastavku turneje članovi KUD-a posjetili Petrovardainsku tvrđavu i u elitnom restoranu , Karlo” ručali, a ručak je obezbijedio poznati biznismen g-din Žarko Babić da bi u večernjim satima 30. juna održali koncert u OŠ ,,Branko Radičević” u Savinom selu i oduševili sve prisutne u sali koji su po prvi put imali priliku da uživaju u repertoaru našeg KUD-a , a premijerno je izvedena ikoreografija ,|gre iz Crne Gore” koju je postavio Sreten Kaluđerović. Među prisutnima bila je zamjenica predsjednika opštine Vrbas Jovana Vujtović.
Tokom boravka u Novom Sadu i Savinom Selu kao izuzetan domaćin se pokazao i Rahman Tiganj, direktor OŠ , Branko Radičević”. Na koncertu predsjednik KUD-a , Bihor” Sinan Tiganj je poklonio biblioteci škole u Savinom selu komplet svih izdanja JU Centar za kulturu Petnjica Uprkos velikoj vrućini, naši folkloraši su još jednom pokazali svoje prave vrijednosti i nakon uspjeha u Prištini i Sarajevu, nastavili svoi tempo. Ovom prilikom se zahvaljujemo našim domaćinima iz KUD-a ,, Matija Gubec” na gostoprimstvu, a posebno nam je drago što smo prisutnim mještanima Savinog Sela uspjeli prirediti zaista sjajan koncert.
Najveća zahvalnost ovom prilkom ide Rahmanu Tiganju koji je prihvatio ulogu organizatora i domaćina, kao i potpredsjednici Jovani Vujtović koji su sve vrijeme bili uz nas, žarku Babiću za ručak na Petrovardinskoj tvrđavi, i restoranu ,,Vuk i Seka” iz Vrbasa koji su donirali dvije torte za naše članove koji su proslavili rođendane i vlasniku poslastičarnice ,,Odžačanka” za osvježenje. Zahvalnost pripada i Husniji -Huki Agoviću kao i opštini Petnjica koji su pokrili troškove putovanja. Ovom turnejom smo zaokružili veoma bogato proljeće, a i narednom periodu nas očekuju brojni nastupi, prije svega u Beranama na Festivalu u organizaciji Pjevačke grupe ,,Đurđevdanski stupovi”, na Danima borovnice u Plavu i 10. susretima Bratstva Ličina.