Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka posjetili Zdravstvenu stanicu Petnjica

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) posjetili su Zdravstvenu stanicu Petnjica koja pripada ZU Dom zdravlja „Dr Nika Labović” Berane. Prilika je iskorištena kako bi predali Jasmini Garčević, ljekarki koordinatorki te ustanove, donaciju u vidu postera za Zdravstvenu stanicu.

Na posterima je predstavljen dio aktivnosti CDPR-a u borbi protiv raka prethodnih godina, kao i pušenja koje je svakako jedan od glavnih dokazanih uzroka njegovog nastanka. Tu prvenstveno mislimo na rak pluća, ali nažalost ni ostale vrste raka nisu imune na kancerogene materije koje sadrži duvan i štetnost konzumiranja duvanskih proizvoda.
Među poklonjenim posterima osim onih o problemima pušenja i borbe protiv raka su i oni koji propagiraju i preventivno podstiču fizičku aktivnost i zdrav život.

Na posterima je tako prikazana aktivnost u borbi protiv raka koju već 23. godine sprovodi CDPR po cijeloj Crnoj Gori. Poklonjeni korisni i lijepi posteri su stoga donirani da ukrase prostorije ljekarskih ordinacija i sestrinskih soba u ZS Petnjica i seoskim ambulantama koje joj pripadaju Vrbica, Bor, Savin Bor, Trpezi i Tucanje. Prostori sada svakako izgledaju lijepi,
uredni i ugodni, kako za zaposlene tako i za pacijente koji koriste njihove usluge.