VULIĆ: Poruka koju nosi Kurban Bajram poziva na poštovanje, zahvalnost, skromnost i darežljivost

Sabrija Vulić Foto: Feral, Bar

U ime Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore i u svoje lično ime svim gradjanima islamske vjere u Crnoj Gori i dijaspori želim sretne i blagoslovljene predstojeće bajramske dane.

Kurban bajram je prilika da se podsjetimo da briga za najbliže, dobri i prijateljski odnosi sa susjedima i spremnost da pokažemo saosjećanje, čine bitnu okosnicu društvenog napretka naše zajednice.

Praznični dani pored toga što okupljaju rodbinu i prijatelje, ukazuju i na bogatstvo različitosti i ljepotu skladnog suživota, koji su, značajan činilac multivjerskog i građanskog društva, koje treba da njegujemo i čije temelje treba dodatno da učvršćujemo. Poruka koju nosi Kurban Bajram poziva na poštovanje, zahvalnost, skromnost i darežljivost te simbolizuje spremnost na žrtvovanje za bolje. Ovaj praznik uči nas da je jedinstvo bitna komponentna na putu postizanja opšteg boljitka.

U tom smislu, svim pripadnicima islama u zemlji i dijaspori – etničkim Muslimanima, Bošnjacima, Albancima, Crnogorcima i Romima, BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.

Sabrija Vulić, Predsjednik Savjeta Muslimanskog naroda                                                Crne Gore