KUD BIHOR TREĆI NA ,,Rainbow” FESTIVALU U PRIŠTINI

Članovi KUD-a Bihor su učestvovali na tradicionalnom 22. dječijem Festivalu folklora “ Rainbow of Priština “ u Prištini koji je održan 1 i 2 juna na kom su veoma jakoj konkurenciji osvojili treće mjesto. Na festivalu su učestvovali predstavnici: Ukrajine ,Turske, Rumunije, Bugarske, Crne Gore , Makedonije, Albanije i domaćina Kosova.
Prvog dana festivala nastupilo je 16 ansambala a druge večeri 12. Učesnike festivala je pozdravio i gradonačelnik Prištine Preparim Rama, koji je za predstavnike društava upriličio prijem u svojoj rezidenciji. Tročlani žiri koji su činili etnokoreolog Dilaver Krueziu, te koreografi Lindita Hajdari i Altina Binaku je imao veoma težak zadatak da odabere najbolje, po mišljenju žirija prvo mjesto osvojili su predstavnici Turske članovi “KUFAD-a “iz Kušadasija, drugo mjesto zazelii su članovi “Druzba ansambal “ iz Ukrajine, a treće KUD-a “ Bihor”.
,,Ovo je bilo prvo gostovanje na ovom tardicionalnom festivalu našeg društva koji su zaista odigrali maestralno i oduševili prisutne kojih je prema procjenama organizatora bilo preko 5000. Ovo treće mjesto je veliki uspjeh za naš anasambal jer biti iza predstavnika Turske i Ukrajine koji su se predstavili sa poluprofesionalnim dječijim anasamblima i koji su vise preferirali balet i akrobatiku.” Saopštili su iz KUD-a ,,Bihor”
I predsjednik žirija g-din Dilaver Krueziu i direktorica festivala Lindita Cervadiku-Dibra su pohvalili nastup naše djece i kazali da pored igre i nošnje ova djeca imaju i sve drugo što je potrebno za uspjeh i da ovu djecu treba podržavati a da će ona to vratiti novim uspjesima. .
Tokom trodnevnog boravka u glavnom gradu Kosova, gdje smo zaista lijepo primljeni kako od strane organizatrora na čelu sa Linditom Cevardiku i Nazmijem Gašijem tako i od osoblja hotela “ SARA “ gdje smo bili smješteni pa do publike koja je aplauzima nagradila oba naša nastupa.
,,Sponzor našeg putovanja na Kosovo bio je g-din Fazlija Fako Ličina koji je zajedno bio dio ekipe koja je osvojila nagradu”
Ovim putem se svima zahvaljujemo izjavio je predsjednik KUD-a Sinan Tiganj i istakao da KUD u narednom periodu očekuju brojne obaveze na postavljanju koreografija sa igrama iz Crne Gore i Srbije, zatim nastup na Festivalu u Sarajevu 21- 22 juna i krajem juna prvo gostovanje u Hrvatskoj i Vojvodini.