Promovisana knjiga “BOŠNJACI u Makedoniji u XX vijeku”

Drugo, dopunjeno izdanje knjige “BOŠNJACI u Makedoniji u XX vijeku”, autora prof. dr Zećira Ramčilovića, promovisana je u Centru za kulturu u Rožajama.
Knjiga se fokusira na sudbini Bošnjačkog naroda, koji je živio u svim zemljama bivše Jugoslavije. Bošnjaci su kroz istoriju, zbog raznih pritisaka bili primorani da napuste svoju rodnu grudu i krenu u potragu za boljim životom, mnogi su krenuli prema Turskoj, Zapadnoj Evropi, Americi, a neki su upravo ostali u Makedoniji, a njihov život je bio povod baš za ovu knjigu.
Da se radi o kvalitetnom književnom opusu, koji na svojim stranama krije istoriju Bošnjackog naroda u periodu XX vijeka, govori i činjenica da je sala Centra za kulturu bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Promociji knjige prisustvovali su između ostalog, predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović, predjsednik Opštine Rožaje Rahman Husović, istoričar Šerbo Rastoder, predstavnici ambasade Sjeverne Makedonije, prijatelji, rodbina i mnogi drugi.
Knjiga je rezultat dugogodišnjeg rada i istraživanja profesora Ramčilovića. O knjizi su govorili: Mr Sait Šabotić, prof. dr Draško Došljak, mr Sead Šahman.