AGOVIĆ: AMBASADOR TURSKE RAZUMIO POTREBE PETNJICE I OBEĆAO ANIMIRANJE INVESTITORA (VIDEO)

Ambasador Turske Bariš Kalkavan i koordinatorka ,,Tike“ Nihal Ersoy su juče, tokom posjete Petnjici, razgovarali sa delegacijom Opštine o investicijama u Petnjici, kao i temama od poljoprivrede do zdravstva i novih radnih mjesta.

Ambasador Turske nije krio zadovoljstvo posjetom, a za Radio Petnjica otkrio da je na sastanku bilo riječi o projektima koji su do sada realizovani u saradnji sa ,,TIKOM“ kao i o budućim projektima i investicijama.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović je istako, da je zadovoljstvo bilo ugostiti Ambasadora i koordinatorku “Tike”.

,,Želim da se iskreno zahvalim Ambasadoru i koordinatorki ,,Tike“ na današnjoj posjeti, za podršku koju imamo sa nivoa Republike Turske. Danas smo razgovarali otvoreno i prijateljski o svim problemima,  izazovima i naravno o dostignućima koje je Opština Petnjica za kratko ostvarila. Ambasador je razumio da je Petnjici potreban dinamičniji razvoj i najavio da će sa nivoa kojeg pokriva raditi na privlačenju investicije iz Turske”, rekao je Agović

Nakon posjete opštini, predstavnici Tike i Ambasador su posjetili gazdinstvo Ermina Muratovića I Amara Muratovića, takođe su razgovarali i sa predstavnicima klastera ,,FARMER SA BIHORA”