Obilježen Dan sjećanja na Meha Agovića (FOTO I VIDEO)

U Centru za kulturu Petnjica u organizaciji rodbine i prijatelja, obilježena je decenija od smrti i ubistva Meha Agovića.
Bilo je to veče bez aplauza, veče prepuno emocija i govora u kom su evocirane uspomene na Meha i njegova dobra djela.
Meho je čovjek koji je mučki i surovo ubijen iz koristoljublja, tog kobnog 22. februara 2014. godine. Važio je za čestitog i vrijednog mještanina Bihora, koji će ostati upamćen po svojim dobrim djelima i nesebičnoj pomoći, posebno starijim ljudima. Nije Mehov život bio lak, nakon smrti roditelja živio je isključivo od svog rada, sam, ali uvijek srećan i nasmijan. Imao je Meho i planove za budućnost, cilj mu je bio da se oženi i sagradi sebi novi dom, a njegove snove, kao kulu od karata su porušili zli ljudi…
O Mehu i njegovom životu govorio je profesor Mirsad ef. Hadrović, autor knjige “Hoću da živim” koja je upravo posvećena Mehu Agoviću koji je i taj način, trajno otrgnut od zaborava, njegov, život, rad i stradanje.
Takođe, prisutnima su se obratili i Husein ef. Ramčilović, profesor Bato Huremović i predsjednik opštine Samir Agović, a cjelokupan video sa večeri posvećene Mehu možete pogledati na našem YouTube kanalu Radio Petnjica.
ERIS BABAČIĆ