MUHOVIĆ: REPUBLIKA SRPSKA NIJE “ZEMLJA”, ČEKAMO IZVINJENJE OD MOMA KOPRIVICE

Adnan Muhović

Član Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Adnan Muhović je pozvao potpredsjednik Vlade Crne Momo Koprivicu da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, koji je, kako Muhović rekao, upoređujući fiskalni kapacitet CG sa Republikom Srpskom, ovaj BiH entitet nazvao zemljom.

“Kao član Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori reagujem na izjavu potpredsjednika Vlade Moma Koprivice, koji u svojoj elaboraciji na TV Vijesti upoređujući fiskalni kapacitet Crne Gore i bosansko-hercegovačkog entiteta Republike Srpske, ovaj entitet koji je integralni dio Bosne i Hercegovine naziva ni manje ni više nego zemljom! Time gospodin Koprivica grubo vrijeđa susjednu prijateljsku državu Bosnu i Hercegovinu, ne poštujući njen Ustav kojim je ovaj entitet definisan kao entitet države BiH”, rekao je Muhović.

On je dodao da je to nedopustivo i da kao pripadnik bošnjačkog naroda kojem je BiH matica, ima moralnu obavezu i pravo da reaguje, a posebno kao vijećnik krovne institucije bošnjačkog naroda BNV CG.

“Gospodinu Koprivici bih poručio da entitet RS nije “zemlja” i da nikada neće biti, a da će biti dovijeka dio zemlje Bosne i Hercegovine, nebitno u kakvom obliku. Isto tako, s obzirom da se u politici dešavaju razni gafovi, možda se gospodinu Koprivici otrgla jedna takva misao, pa ako jeste predlažem mu da se izvini. U suprotnom, Bošnjaci u Crnoj Gori moraju biti oprezni i spremni na reakciju i odbranu identiteta, a Bosna i Hercegovina koja je naša država matičnog naroda biti prinuđena da uputi protestnu notu Crnoj Gori, kako se ovakve greške ne bi dešavale”, rekao je Muhović.