Mještani MZ Tucanje u akciji uklanjanja rastinja pored puta Rosulje-Kalačice (FOTO I VIDEO)

Mještani Tucanja iskoristili su lijepo februarsko sunce da urade nešto korisno i dobro za svoj kraj i sve mještane koji koriste putni pravac Rosulje-Kalačice.
Naime, oni su samoinicijativno, a podršku su im pružili radnici Komunalnog preduzeća Petnjica, organizovali akciju krčenja i uklanjanja niskog rastinja pored puta na putnom pravcu Rosulje-Kalačice-Greben, koji je zarastao i bio u dosta lošem stanju.
Ovaj putni pravac koriste mnogi mještani Tucanja, pa i okolnih sela, a radna akcija koju su organizovali mještani pomoći će svim vozačima koji koriste ovaj frekventni putni pravac.
Činjenica je da za ove radove treba da bude zadužena opština, kažu mještani, ali da su oni zaključili da više ne mogu čekati opštinu da ona nešto uradi po ovom pitanju, već su stvari uzeli u svoje ruke.
Problem za vozače je predstavljalo šiblje i niko rastinje pored puta koje bi tokom snježnih padavina ovaj putni pravac pretvorilo u pravi ,,tunel”.
Mještani su izrazili zahvalnost radnicima Komunalnog preduzeća Petnjica, na pruženoj podršci, kao i svima koju du se odazvali i pomogli da se ova radna akcija završi uspješno.
Za svaku pohvalu je i to što su dva dječaka dali doprinos i nesebično pomogli u ovoj akciji, što bi svakako trebalo da služi i starijima za primjer, da se dodatno uključe u ovakve i slične akcije za dobrobit svih građana.
ERIS BABAČIĆ