Veliši Mirkoviću iz Lješnice izgorjela kuća: U TOKU NOĆI ČUO SAM PUCKETANJE, ALI NIJE BILO SPASA

Požar koji je tokom noći zahvatio kuću u kojoj je živio Veliša Mirković u Lješnici napravio je veliku materijalnu štetu. Sve što se nalazilo u kući u tom trenurku je izgorjelo.

Požar se desio oko 00:30h kako nam prepričava Veliša, on se nalazio u tom trenurku u kući tačnije dim i pucketanje vatre su ga probudili.

,,Oko pola jedan, tokom noći sam ustao iz kreveta, primijetio sam da je sklopka od struje izbacila, osjetio sam dim I pucketanje vatre kada sam izašao vani primijetio sam da cijelo potkrovlje gori. Pokušali smo da spasimo sta se spasiti može, ali nije bilo pomoći,“ saopštio je Mirković.

Služba zaštite i spavašavnja je reagovala blagovremeno, ali vatrena stihija je progutala drveni objekat za kratak vremenski period. Takođe, petnjičkoj Službi zaštite I spašavanja u pomoć su pristigli I kolege iz Berana, s obzirom na to da je objekat bio sagrađen većim dijelom od drveta, nijesu uspjeli da ga spase od vatre, pored napora i truda koji su uložili.

Juče je Velišu posjetio I prvi čovjek opštine Samir Agović i tom prilikom obećao da će Opština uraditi sve i svojoj moći, kako bi Mirković obnovio svoj dom.

,,Pomoći ćemo svi, jedan veliki klub prijatelja je tu. Pozivam sve ljude dobre volje koji žele da se priključe i da pomognu, opština će uraditi sve što je u njenoj moći. Prvo ćemo krenuti u čišćenje, zatim ćemo raditi na adaptaciji I sanaciji kuće“ kazao je Agović.

ERIS BABAČIĆ