JOKOVIĆ U PETNJICI: Prosto da čovjek ne povjeruje, da su u ovom vijeku ovakvi prilazi kućama (FOTO I VIDEO)

Vladimir Joković, ministar poljoprivrede u Vladi Crne Gore, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio je juče Petnjicu i tom prilikom sreo se sa poljoprivrednim proizvođačima iz Opštine Petnjica, zajedno sa odbornikom u SO Petnjica, Zaimom Ličinom.

Ministar je obišao domaćinstvo Ragip Kočana u Godočelju, zatim je posjetio poljoprivredne proizvođače u Azanama i Vrševu – Radomana Popovića i Mehmeda Ajdarpašića, a nakon toga susreo se sa predsjednikom opštine, Samirom Agovićem na radnom sastanku.

Saglasan je Joković da poljoprivredu u Petnjici treba unaprijediti, počev od putne infrastrukture. Upravo su to sugerisali brojni stočari iz Petnjice. Takav primjer nam dolazi iz Azana, iz gazdinstva Popović, koji imaju jako loš put i prilaz do svog doma. Istakli su da se može živjeti od poljoprivrede u ovom kraju, ali da treba raditi na unapređenju infrastrukture.

,,Vidjeli smo da je putna infrastruktura loša, prosto da čovjek ne povjeruje, da su u ovom vijeku ovakvi prilazi kućama. Vidim da je selo Azane veliko, bogato, sa dosta kuća, ali infrastruktura se mora popraviti. Nije to samo specifično za Petnjicu, već za cijeli sjever Crne Gore, mi u Ministrstvu šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede činimo sve što je moguće da se infrastruktura popravi“, kazao je Joković za portal Radio Petnjica.

Vladimir Joković je jedini ministar, kako je kazao Mehmed Ajdarpašić, koji je posjetio njegovo domaćinstvo, na čemu mu je neizmjerno zahvalan, ali pored toga, ističe Mele, Joković obilazi sjever uzduž i poprijeko, kako bi saslušao s kakvim problemima se bore poljoprivredni proizvođači i kako bi im se u što većoj mjeri pomoglo.

Nakon  sastanka sa predstavnicima Opštine Petnjica, pitanja ministru su mogli uputiti poljoprivredni proizvođači iz Petnjice, ali i iz susjednih opština na sastanku koji je ogranizovan za poljorivrednike u skupštinskoj Sali Opštine Petnjica.

ERIS BABAČIĆ