(FOTO I VIDEO) MELE AJDARPAŠIĆ: DOK SMO DORATA “VOZILI” NIJE NAM TREBALA SAUNA I MASAŽA, NITI NEKA CRNOGORSKA PLAŽA..

Ekipa Radija Petnjica u subotu posjetila je uspješnog poljoprivrednika i vrijednog domaćina Mehmeda Mela Ajdarpašića.

Mele se bavi stočarstvom I nastavio tradiciju, kako kaže još od malih nogu je radio sve poslove i nastavio do dan danas.

Selo Vrševo je pogodno za uzgoj stoke pa nije ni čudo što u ovom selu pored Mela ima još nekoliko uspješnih stočara.

Za naš portal Mele je kazao da od poljoprivrede može da se živi i ko se istinski bavi tim poslom, za njega je zapad daleko.

Takođe u razgovoru smo se osvrnuli i na prethodnu godinu, za koju Mele kaže da je bila jedna od bolja kada je u pitanju stočarstvo.

Mela smo zatekli sa doratom i svojim stadom na pašnjaku, koristi pogodne vremenske prilike, kako je kazao zalihe sijena još uvijek nije koristio. Mele je naš razgovor započeo originalno i na njemu svojstven način, stihovima koje inače on osmisli.

,,Hvala Eki, pozdravlja vas iz Bihora Meki. Htio bih danas da napravim i neku promociju dora i volim često u žargonu da kažem, dok su naši stari ovo vozili(misleći na konja, dorata) nikad kod doktora nijesu odlazili. Nije im trebala ni sauna ni masaža, a ni crnogorska plaža. Mele polako u godine ulazi, pa sa dorom svaki sokak obilazi“, recituje Mele kao kratku uvertiru u naš razgovor.

Što se tiče godine, mogu slobodno da kažem da je bila uspješna i rodna i da sam kao poljoprivrednik jako zadovoljan. Alah nafaku je dao, evo kao što vidite Božić dolazi, ja što se tiče bar sitne stoke u sijenjak ne ulazim, mnogo smo uštedeli i bilo je berićeta u prethodnoj godini. Volio bih kada bi se više mladih uključilo u poljoprivredu i apelovao bih na njih da ostanu ovdje, rade i bave se poljoprivredom, jer ako svi odemo iz Bihora, neko mora ostati ko hoće da se bavi i želi to ima mjesta. Kad formiramo zdravu porodicu, dje god tu porodicu da smjestimo oni ce se snaći. Očevici smo šta se dešava po svijetu mogu ljudi imati vrtaču para, ali je zaista teško doći do zdrave hrane. S manje rada, a ljepšeg života nema niđe. Želio bih da pozdravim sve stočara Bihora I da im poželim mnogo sreće i uspjeha u 2024. godini“ kazao je Mehmed Ajdarpašić.

Takođe Mele je osmislio i nagradnu igru,  a to je ko pogodi koliko njegov konj ima kilograma. Oni koji pogode tačnu kilažu i budu najbrži biće nagrađeni sa 100eura.

Cjelokupnu emisiju i razgovor sa Mehmedom Ajdarpašićem možete pogledati na našem YouTube kanalu Radio Petnjica.