Mališani PJ OŠ ,,Savin Bor“ sa osmjehom na licu dočekali Djeda Mraza (FOTO I VIDEO)

Veliki humanitarac i čovjek koji je u nekoliko navrata, kroz razne akcije pomogao svoj zavičaj Hadro Adrović i ovaj put je pokazao svoju plemenitu stranu i iznenadio dvadesetak učenika od I do IV  razreda osnovne škole na Boru, novogodišnjim poklonima, a pored poklona djeca su imala priliku prvi put da se susretnu sa Djeda Mrazom.

Djeca su sa oduševljenjem dočekala Djeda Mraza i poklone koje im je on uručio, ali pored poklona djeca su imala još jednu želju, a to je da narednu godinu dočekaju u adekvatnim uslovima za održavanje nastave, jer škola na Boru zahtjeva adaptaciju i saniranje a s obzirom na to sa se radi o školi staroj nekoliko decenija.

Ekipa Radija Petnjica se uvjerila da se nastava odvija u teškim uslovima, pored krova koji zahtjeva hitnu sanacija, tu su prostorije i učionice.  Takođe ova škola nema pristup ni internetu, sve su to stvari koje treba unaprijediti kako bi se kvalitet nastave poboljšao.

Da su potrebna ulaganja u sanaciji ove školske ustanove saglasan je i učitelj Isad Mehović. On je takođe pozvao i dijasporu, kao i nadležne da se uključe i pomogu da se ova škola renovira i riješi problem sa krovom koji prokišnjava na nekoliko mjesta. Izrazio je zahvalnost prema donatoru i organizatoru ove akcije, Hadru Adroviću.

,,Ovo je prvi put da je Djeda Mraz posjetio ovu školu, mogli ste i sami da zaključite koliko je sama pojava Djeda Mraza izazvala oduševljenje kod djece, a sve zasluge idu Hadru Adroviću koji je sve ovo organizovao i koji zaista pomaže svom zavičaju, na šta smo mu mi zahvalni. Kao što ste vidjeli, škola zahtjeva hitnu sanaciju. Ono što je važno riješiti u nekom doglednom periodu jeste krov, koji prokišnjava, zatim zidove i prilaz škole, a pored toga ova škola nema pristup internetu što u velikoj mjeri dodatno otežava organizaciju nastave“ saopštio je Isad Mehović, učitelj u PJ OŠ ,,Savin Bor“ na Boru.

Hadro Adrović, je kazao da voli naš kraj i da je uvijek raspoložan da pomogne. Istakao je da je njegova supruga inicijator ove ideje. On je takođe učenik koji je pohađao ovu školu i stava je da iz godine u godinu ona sve više propada. Apelovao je na sve građane, opštinu Petnjica i dijasporu da se uključe I zajedničkim snagama obnove ovu školu.

,,Prije svega želio bih da se zahvalim MZ Bor, Dobrodole i Ponor. Volim ovaj kraj, volim da dodjem i posjetim radim u Sloveniji, a u Crnoj Gori, tačnije na Boru sam svake godine, po 4-5 mjeseci. Moja žena je inicirala ideju i želela da se djeci na Boru uruče poklon paketići i da se na taj način dodatno nagrade. Dobro  bi bilo da se ovakve akcije češće dešavaju u Petnjici. Bio sam učenik ove škole 72’ u ovoj učionici u kojoj se sad nalazimo. Činjenica je da škola iz godine u godinu sve više propada. Apelujem još jednom na građane, opštinu Petnjica, a posebno dijasporu da se uključe u naš projekat kako bi se sanirao krov i obnovila škola“ saopštio je Hadro Adrović.

ERIS BABAČIĆ