ZABAVNE AKTIVNOSTI U PROSTORIJAMA UDRUŽENJA ZK „BIHOR“: TURNIR U ZINGU „ADŽO ZINGA“ OSVOJILI LATIĆ I RASTODER

I ove godine 17. decembra,  ZK „Bihor“ iz Luksemburga jeu svojim prostorijama u gradu Rumelonžu, organizovao tradicionalni turnir u zingu „Adžo zinga“.
Organizacija turnira povjerena je jednom od osnivača i dugogodišnjem članu udruženja, te u više mandata i predsjedniku UO  – dipl. maš. Ing. Remziji Hajdarpašiću.

 

Budući da je ove godine nagrada za pobjedneke bila posebno impresivna, za turnir se prijavilo 18 ekipa, članova ovog udruženja.
Prije samog početka učesnicima se obratio Remzija Hajdarpašić i, pošto je predočio pravila takmičenja, između ostalog kazao:

Kao što znate udruženje će ove godine pobjednike nagraditi odmorom u Istambulu; i to tako što će ekipi pobjednika sponzorisati troškove boravka na ovoj prestižnoj turističkoj destinaciji u visini do 2 000,00€. Na ovaj način, naglasio je Hajdarpašić, želimo se zahvaliti onim najvjernijim i najuspješnijim igračima, koji svakodnevno, zabavljajući se uz ovu i slične igre, borave u našim prostorijama. Ovim gestom, nastavio je Hajdarpašić, žlimo da poslije dugo godina i mnogih donatorskih akcija prema zavičaju, domovini Crnoj Gori, pa i šire – konačno se okrenemo i svojim članovima, dakle nama samima – zaključio je on.

Turnir je zvanično proglasio otvvorenim predsjednik UO udruženja Hamdija M. Rastoder i poželio takmičarima fer borbu i igračku sreću.

Poslije cjelodnevnog nadmetanja, u finale su ušli Hamdija Rastoder i Edin Latić, pošto su savladali ukipu Braha Ćemana i Muhameda Škrijelja. Drugi finalisti: Remzija Hajdarpašić i Sadat Ramdedović savladali su ekipu Muzafera Šabotića i Mifta Šabotića.
U samom finalu Latić i Rastoder su savladali Ramdedovića i Hajdarpašića, kojima je pripalo drugo mjesto, dok je ekipa Ćemana i Škrijelja savladala dvojicu Šabotića i tako osvojili treće mjesto.

I mjesto: Edin Latić i Hamdija M. Rastoder (sjede)
II mjesto: Remzija Hajdarpašić i Sadat Ramdedović (stoje iza pobjednika)
III mjesto: Braho Ćeman i Muhamed Škrijelj (sasvim iza)

Na prijedlog jednog od pobjednika – Edina Latića pobjednici su se složili da se nagrada podijeli prvom i drugom mjestu i da zajedno, sa svojim suprugama, otputuju u Istambul.
Turnir je protekao u fer i sportskoj igri, pa iako je nagrada bila vrlo impozantna učesnici su pokazali visok stepen odgovornosti i da im je ferplej na prvom mjestu.
I na ovaj način ZK „Bihor“ iz Luksemburga pokazauje svoje posebne vrijednosti po kojima  je ovo udruženje prepoznato u cijelom svijetu.

F. Softić
R. Hajdarpašić