PRIZNANJE ZA NAJBOLJU MLADU KNJIŽEVNICU U CG AMINU RAMDEDOVIĆ

Danas je u prostorijama lokalne uprave upriličen prijem najbolje mlade književnice u Crnoj Gori Amine Ramdedović.

Da podsjetimo, Amina Ramdedović je na finalnoj večeri takmičenja u organizaciji Internacionalne kulturne asocijacije prije nekoliko dana proglašena za najboljeg mladog književnog stvaraoca do 18 godina i na najbolji mogući način predstavila Petnjicu i Bihor.

Rezultati koje je Amina postigla nijesu ostali nezapaženi od strane Kancelarije za mlade Petnjica, kao i predsjednika Opštine Petnjica Samira Agovića, koji su svečanim prijemom na ovaj način odali priznanje mladoj Amini na postignutom uspjehu.

Predsjednik opštine Samir Agović je kazao da je Bihor izvor nepresušnih talenata u svim oblastima, pokazao je i primjer Amine Ramdedović koja je pokazala nevjerovatan talenat za književnost.

,,Iako je student medicinske struke ona je pokazala nevjerovatan dar za književnost. Upravo kako se to i dešava na našem prostoru, da imamo zaista ljude koje su bogom obdareni da pišu i stvaraju, da šire našu kulturu, da afirmišu našu kulturu, da dokazuju na svakom mjestu i u svakom trenutku da ono što je Ćamil Sijarić značio za naš kraj i Bihor, da se evo upravo rađaju novi talenti i stvaranje je nepresušno. Bilo mi je zadovoljstvo da u ime opštine, rukovodstva i saradnika primimo Aminu i čestitamo na uspjehu koji je ostvarila i na priznanju da je najbolji mladi književnik u Crnoj Gori. To je zaista svojevrstan iskaz naše želje koja traje godinama, decenijama, vjekovima da u svim vremenima i svim uslovima, naša borba, naše znanje i umijeće, naš entuzijazam dolazi do izražaja u bilo kakvoj konkurenciji. Moja želja je da Amina uspje i na profesionalnom planu, a da svakako nastavi da stvara da piše i objavljuje, i time da promoviše Bihor i naš zavičaj i moja poruka jeste, čuvajmo svoju tradiciju i svoje korijene, a najbolje ćemo sačuvati ako pišemo i stvaramo” saopštio je Agović.

Amina Ramdedović je za portal Radio Petnjica kazala da joj je čast što predstavlja Bihor i svoj zavičaj na ovaj način.

,,Iskoristiću priliku da kažem, da mi je velika čast zato što predstavljam naš Bihor. Želim da se zahvalim i predsjedniku, kao i opštini, što su izdvojili vrijeme i zato što su me pozvali. Takođe želim da se zato što su tu da podre i ohrabljuju mlade talente u ovoj našoj maloj sredini”, rekla je mlada književnica.

ERIS BABAČIĆ