PLJEVLJACI APALUZIMA NAGRADILI KUD BIHOR

Kulturno umjetničko društvo „Bihor“ je jednu od najuspješnijih godina sa preko 20 nastupa  zaokružilo gostovanjem u Pljevljima. U prepunoj sali Doma kulture 26.11.2023. godine je održan koncert KUD-a „ Volođa“ povodom 78 godina postojanja. Ni veoma hladno vrijeme nije bila prepreka  da sala bude  ispunjena do posljednjeg mjesta  i da  prisutni aplauzima  nagrade folkloraše Volođe i njihove goste iz KUD-a „ Bihor“ iz Petnjice.

 

Iz Kuda  „ Bihor“ su istakli da im je u bogatoj  istoriji prvi nastup u Pljevljima i da im je  bila izuzetna čast da se kao  gosti na ovaj veoma značajan jubilej predstave i uveličaju svečanost, jer KUD „ Volođa“ je jedan od najstarijih folklornih ansambala u Crnoj Gori  i regionu. Ujedno ovo je uzvratna posjeta  jer je Volođa učestvovala na IX Međunarodnoj smotri folklora koja je u oktobru održana u Petnjici. Obje koreografije Ličinsko i Zulino kolo koje su sjajno  odigrali mladi iz KUD-a „ Bihor“ su oduševile publiku u Pljevaljskom hramu kulture što je najbolje  potvrdio aplauz na kraju i brojni pozitivni  komentari nakon završetka koncerta . .

 

Domaćini na čelu sa Armanom su još jednom pokazali  prepoznatljiv merhamet i gostoprimstvo Pljevljaka  kako tokom koncerta a posebno na zajedničkoj večeri i druženju koje su priredili u restoranu Milet bašča,  što će mlada postava našeg ansambla znati da cijeni i uzvrati u bliskoj budućnosti.

Kao i bezbroj puta do sada da bi folkloraši mogli putovati pobrinuli su se sponzoriovoga puta to su bili  Sinan Adrović sa Ponora, Jonuz Kočan iz Sarajeva i Semir Smakić iz Korita.