POPČA NOSILA SVE PRED SOBOM, ŠTETA VELIKA, MURATOVIĆ: ZA MOJE 84 GODINE NE PAMTIM OVAKO ZLO (VIDEO)

Rijeka Popča od Lagatora pa do Bioče, napravila je ogromnu štetu, kako poljoprivrednim imanjima tako I brojnim domaćinstvima.

Na dionici dugoj nekoliko kilometara, nabujala rijeka dospjela je I ulila u nekoliko kuća, a najgore su prošli pomoćni objekti, garaže, štale, drvare… koje su se nalazili blizu obale nabujale Popče.

U Petnjici  Popča je napravila veliku štetu u samom harem džamije I poplavila je gasulhanu, gdje se formiralo jezero I gdje je tekla jaka bujica  tokom cijelog dana. Takođe kritično je bilo I na Plandištima gdje je voda ulila u pomoćne objekte I kuće, a neki stanovnici sa druge strane rijeke, tokom dana bili su odsječeni od ostatka svijeta, jer je voda poplavila most.

Raif Muratović mještanin iz Gusara u razgovoru za Radio Petnjica kazao je, da je bujica počela da pristiže negdje oko 05.00h ujutru I da je primijetio da mu već tada voda dopire do kuće.

,,Za svoje 84 godine koliko imam, ne pamtim ovakvo zlo. Ovaj most na kojem se trenutno nalazimo, nije mogao da primi I propusti toliku količinu vode, već je voda usljed nemogućnosti da dalje protiče izlila se po mom imanju I poplavila, kao što vidite, štalu I dvije kuće. U slučaju da se padavine nastave tokom dana I noći, to bi bila katastrofa. Ovaj most koji je izgrađen, katastrofalan je, jer je napravljen nisko I evo vidite voda udara u njega” kazao je Muratović.

Tim za vanredne situacije, zajedno sa Komunalnim preduzećem je juče tokom dana, obišao je kritična područja I intervenisali su na brojnim mjestima što je u velikoj mjeri pomoglo da se izbjegne veća materijalna šteta.

ERIS BABAČIĆ