ALARMANTNO STANJE U PETNJICI: VODA NOSI SVE PRED SOBOM (FOTO I VIDEO)

Obilne padavine u protekla dva dana, prouzrokovale su da se rijeka Popča izlije duž cijelog korita.
Osim što su poplavljena imanja, ugrožene su i kuće. Do 11 časova zabilježeno je već nekoliko prijava da je voda ulila u domaćinstva i pomoćne objekte.
Stanje u ranim jutarnjim satima u Gusarama je bilo kritično, rijeka je prijetila da poruši most, a u Paljuhu je jedna porodica ostala odsječena i mašine Komunalnog pokušavaju da evakuišu ovu porodicu.
Takođe, u MZ Tucanje, rijeka Tucanjčica kod škole prijeti kućama, a na nekim mjestima se izlila. Mještani su od ranih jutarnjih časova angažovani i pokušavaju da sačuvaju svoje kuće.
Iz Komunalnog preduzeća su nam saopštili da je stanje alarmantno i da su od ranih jutarnjih časova angažovani svi kapaciteti.
,,Stanje kao što vidite je alarmantno, od ranih jutarnjih časova smo na terenu i pokušavamo da spasimo imovinu građana, rijeka Popča se izlila na nekoliko mjesta, uspjeli smo most u Gusarama da spasimo od urušavanja. Stanje je još uvijek kritično, ali se nadam da će padavine do kraja dana prestati i olakšati svima”, saopštio je direktor Komunalnog Mithad Mita Cikotić.
POGLEDAJTE VIDEO NA SLJDEĆEM LINKU:
ERIS BABAČIĆ