Održana dvodnevna obuka za popisivače sa teritorije Opštine Petnjica

Obuka popisivača

U susretu predstojećem Popisu stanovništa, domaćinstva i stanova u Crnoj Gori, koji je trebao da se održi od 1. do 15. novembra 2023. godine, održana dvodnevna obuka za popisivače sa teritorije opštine Petnjica.

Obuka za one koji će sprovoditi Popis održane su po nivoima i to, prvo su obučeni državni instruktori, zatim instruktori na nivou opština, koji su nakon toga organizovali obuku za popisivače.


Instruktaža za popisivače proteklog vikenda u prostorijama administrativne zgrade, su održali instruktori na nivou opštine Petnjica, uz prisustvo predstavnika Uprave za statistiku Monstata, a obuci je pisustvovalo 35 popisivača koji su upoznati sa metodologijom, pravima i dužnostima prilikom izvršenja popisa. Upitnikom za građane definisano je 38 pitanja, dok su upitnikom za stan i domaćinstvo obuhvaćena 42 pitanja.

Da li će se Popis održati od 1. do 15. novembra 2023. godine, kako je i planirano, saznaćemo danas, nakon završetka Skupštine Crne Gora, prema riječima mandatar za sastav Vlade Crne Gore Milojka Spajića, popis bi trebao da bude odgođen za mjesec dana.

ERIS BABAČIĆ