Tim za Evropu posjetio Petnjicu

U Petnjici je juče održan sastanak Savjeta mladih za EU sa predstavnicima opštine Petnjica.
Nakon održanog sastanka Tim za Evropu u Centru Petnjice je organizovao za sve građane mini konceret. Tokom događaja organizovan je i kviz “EU na dlanu” putem mobilne aplikacije, pobjednicima kviza obezbijeđene su prigodne nagrade.
,,Cilj aktivnosti je da građanima Petnjice približimo proces euro-intergracija, povećamo informisanost i utičemo na svijest šire javnosti o samoj Evropskoj Uniji, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU i pomoći EU Crnoj Gori”
Nevladina organizacija Multimedija iz Bijelog Polja u sklopu koje se realizuje projekat ,,EU kutak” danas je održala sastanak sa predstavnicima opštine Petnjica, Kancelarijom za mlade, gdje su mladi sa sjevera mogli razgovarati o svim problemima i idejama, na koji način motivisati mlađu populaciju i kako bi njima pomogli. Takođe predstavnici opštine su nama predstavili neke svoje ideje i šta oni sve to rade za mlade” saopštila je Ena Pušila koordinatkorka projekta EU kutak.
Projekat “EU kutak” podržan je kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika M’BASE koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Centar za zaštititu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova.
Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori
E.B.