DEVETA MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA U PETNJICI (FOTO I VIDEO)

U subotu na završnoj manifestaciji IX Bihorskog kulturnog ljeta, Petnjica je bila centar kulture, ljepote, mladosti, umjetnosti, raskošnog talenta i prefinjenosti zahvaljujući IX međunarodnoj smotri foklora na kojoj su uzela učešće kulturno-umjetnička društva iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Učesnici:
-Ansambl “Ljiljan” – Skoplje
-KUD “Kolo” – Berane
-KUD “Bijelo Polje”- Potoci
-KUD “Voloda”- Pljevlja
-KUD “FRA” – Čačak
-KUD “Bihor” – Petnjica

 

Nakon defilea ulicama Petnjice u sali Centra za kulturu Petnjice pred brojnom publikom, počeo je program devete međunarodno smotre folklora, pa je samim tim i Petnjica u subotu bila centar raznolikosti, tradicije i kulture.

 

Smotru je otvorio predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, on je pozdravio prisutne i kazao da je Petnjica već sada prepoznatljiva po brojnim kulturnim manifestacijama i da je idealna prilika da se ovom smotrom zaključi, bogato deveto bihorsko kulturno ljeto.

 

Na samom kraju direktor Centra za kulturu Petnjica se takođe obratio prisutnim, uručio zahvalnice kulturno umetničkim društvima.

Završno veče manifestacije IX Bihorskog koje trajalo 70 dana i nakon 30 raznovrsnih održanih programa počelo je izložbom fotografija ” Iz Sarajeva s ljubavlju” Esada – Esa Lukača, koje su svojom toplinom i sjajem uljepšali hol centra za kulturu u Petnjici. O fotografijama su govorili direktor Centra za kulturu Sinan Tiganj i Mirza Luboder kulturni poslenik iz Rožaja koji je inicirao ovu izložbu fotografija . Luboder je u svom obraćanju istakao kazao šta je inspirisalo autora izložbe da uradi ovakav Zadovoljstvo nam je da je ovu prelijepu izložbu otvorio uvaženi Ambasador Sjeverne Makedonije Zećir Ramčilović,a pored njega su govorili predsjednik Samir Agović,dir.centra za kulturu Sinan Tiganj kao i Mirza Luboder.

Ovim programom završeno je IX Bihorsko kulturno ljeto u Petnjici.

VIDEO IZVJEŠTAJ SA SMOTRE POGLEDAJTE NA OVOM LINKU: https://youtu.be/DNe1EEQHBuc
ERIS BABAČIĆ