Održano prvo kolo Kupa CG u streljaštvu u Petnjici (FOTO I VIDEO)

Na osnovu Kalendara takmičenja Streljačkog saveza Crne Gore za sezonu 2023/2024. godinu, Streljački klub „Shadow” iz Rožaja uspješno je organizovao takmičenje u gađanju pištoljem i revolverom velikog kalibra, proteklog vikenda u Gusarama.

Veliki broj ljubitelja i takmičara iz različitih gradova Crne Gore okupio se i pokazao svoje streljačko umijeće u Gusarama, a takmičenje je otvorio jedan od organizatora Edin Medo Latić, koji se zahvalio svim učesnicima, kao i sudijama, koji su još jednom pokazali profesionalnost na djelu.

“Želim ovom prilikom da se zahvalim svim učesnicima, kao i sudijama koji su profesionalno odradili svoj posao. Zahvalio bih se i streljačkom klubu “Shadow” iz Rožaja, koji je danas i organizator ovog takmičenja, zato što mi u Petnjici, kao što znate, još uvijek nemamo streljački klub. Nadamo se da će za sledeću sezonu Petnjica dobiti streljački klub “Bihor”.

Prvo mjesto u kategoriji žene osvojila je Dragana Ćorić sa ukupno 159 poena, drugo mjesto pripalo je Suzani Marković sa 154 poena, dok je treće mjesto zauzela Almina Ličina sa 74 poena.


U kategoriji pištolj muškarci, prvo mjesto zauzeo je Andreja Malević sa 191 poenom, drugo mjesto Radoje Ćorić sa 187 poena i treće mjesto Martin Goda sa 186 poena.

Revolver: prvo mjesto Sefadin Osmanović sa 185 poena, drugo mjesto Aleksandar Lukić sa 184 poena, treće mjesto Dražen Vukadinović sa 182 poena.

U ekipnoj kunkurenciji sledeće ekipe su ostvarile najbolji plasman: prvo mjesto ekipa Rumije sa ukupno 544 poena, drugo mjesto Kalibar sa 536 poena, treće mjesto Vojnik sa 533 poena.

Na lokalnom nivou u kategoriji pištolj najbolji su bili: prvo mjesto Ernad Agović, drugo mjesto Edin Latić i treće mjesto Hajradin Osmanović.

Kategorija revolver: prvo mjesto Edin Latić, drugo mjesto Adis Osmanović i treće mjesto Ernad Agović.

Ovo je treći put da se takmičenje održava u Petnjici i postaje tradicionalno okupljanje koje protiče u sportskom i fer nadmetanju, a organizatori su se pobrinuli da sve protekne na zavidnom nivou.

Cjelokupni video sa dodjele nagrada možete pogledati na našem You Tube kanalu i na linku ispod.

ERIS BABAČIĆ