U PETNJICI PRVO KOLO KUPA CG U GAĐANJU PIŠTOLJEM I REVOLVEROM VELIKOG KALIBRA

Na osnovu Kalendara takmičenja Streljačkog saveza Crne Gore za sezonu 2023/2024. godinu, Streljački klub „Shadow” iz Rožaja organizuje takmičenje u gađanju pištoljem i revolverom velikog kalibra koje će se održati 30.09.2023.godine, na mjestu za vježbanje i gađanje ,,Gusare“ u Petnjici sa početkom u 09:00 časova.

Pravo učešća na takmičenju imaju članovi Streljačkih klubova koji su registrovani u Streljačkom savezu Cme Gore. Takmičari koji nijesu članovi Streljačkih klubova mogu nastupiti revijalno i postignuti rezultati neće se bodovati za ukupan plasman.

Propozicije:

Disciplina: pištolj i revolver

Kalibar: od 7.62 do .45

Kategoriia: žene i mušarci

Meta: pištoljska, R50

Faza palibe: Proba: 5 minuta, neograničen broj metaka

Meč: 2 serije po 10 metaka, vrijeme  trajanja jedne serije je 10 minuta Pištolj i revolver

Daljina: 25 metara

Stav za gađenje: stojeći iz ruke/ruku

Broj mjesta: 15

Nagrade: diplome, medalje i pehari

Delegat SSCG: Željko Božović

Sudijski aparat: 1 linijski ( ujedno i Glavni sudija meča) i 2 za ocjenu meta

Na takmičenju se koristi oružje za koje strijelac posjeduje oružni list ili je vlasništvo streljačkog kluba. Kotizacija na takmičenju: nastup u jednoj disciplini 20 eura, nastup u obje discipline 30 eura.

Prijave za takmičenje poslati Savezu po ustaljenoj proceduri do 15:00 časova 28.09.2023.godine i organizatoru na email [email protected] radi određivanja po partijama.

Takmičar je obavezan da ima sajlu (crvena, narandžasta) i ista mora biti provučena kroz cijev kada se oružje nalazi na vatrenoj liniji, osim kada je u upotrebi. Na takmičenju nijesu dozvoljeni asistenti.

U toku takmičenje pridržavati se mjera bezbjednosti pri rukovanju vatrenim oružjem.