DURAKOVIĆ ODGOVORIO AGOVIĆU: VIŠE JE IBRAHIMOVIĆ URADIO ZA PETNJICU I ČITAV SJEVER, NEGO VI I VAŠI MINISTRI ZA 30 I KUSUR GODINA

Ervin Duraković

Predsjednik Opštinskog odbora BS Petnjica Ervin Duraković reagovao je na navode predsjednika opštine Petnjica Samira Agovića.

Reagovanje prenosimo u cjelosti.

“Odlazeći predsjednik opštine Petnjica gospodin Samir Agović je reagujući na komentar predsjednika OO BS Petnjica Ervina Durakovića iznio niz neutemeljenih optužbi na račun Bošnjačke stranke i njenog predsjednika, gospodina Ervina Ibrahimovića.

Gospodin Agović, u svom maniru, za sve svoje neuspjehe pokušava pronaći krivca u nekom drugom. Tako i po pitanju realizacije projekata Reciklažnog centra i Prečišćivača otpadnih voda, pokušava svaliti kriviti na sve druge, na čitav svijet, samo da on ne preuzme ni dio odgovornosti, zaboravljajući pritom da je još uvijek prvi čovjek opštine i da snosi najveću odgovornost.

U tom svom uzaludnom pokušaju, pokušava svaliti krivicu na BS i predsjednika Ibrahimovića za nepostojanje investicija u Petnjici. A odlično zna da je BS i predsjednik Ibrahimović više uradila za Petnjicu i čitav sjever, gdje dominantno žive pripadnici našeg bošnjačkog naroda, nego čitava Agovićeva partija i njihovi ministri za 30 i kusur godina. To su građani jasno prepoznali na posljednim parlamentarnim izborim, a što će i potvrditi na predstojećim lokalnim.

Građana radi, reći ćemo za je za investicije potrebno stvoriti povoljan ambijent što je dužnost lokalne samouprave, a najviše gospodina Agovića. Neće investicije same doći, potrebno ih je privući ili odbiti. A odlazeći predsjednik konstantno radi ovo drugo.
Ni ovih dana lokalna vlast u Petnjici nema vremena da se bavi obezbjeđivanjem povoljnog ambijenta za investicije niti problemom iseljavanja, jer su preokupurani, posebno Samir Agović, raspodjelom miliona iz ekonomskog državljanstva i obezbjeđivanjem nedostižnih 16,  odborničkih glasova za usvajanje Odluke kojom bi to “rasporedili”, istovremeno se pribojavajući i “gusinjskog scenarija”.

Jednom riječju, dok Petnjica stagnira i iseljava, naš Samko se češlja”.