IMA NADE: HADROVIĆ POPRAVIO POLOMLJENE TABLE NA TURJAKU I TRPEZIMA

Da u Petnjici postoje još uvijek ljudi kojima je stalo do životne okoline, govori činjenica da nakon reagovanja i pisanja portala Radio Petnjica o devastiranju i uništavaju javnog dobra, NVO aktivista Mirsad ef. Hadrović se samoinicijativno uključio i popravio nastalu štetu.

Prvo je uništena tabla na hajratu koji je podigla i sagradila Hajrija Adrivić svojoj majici u mjestu Borići na putnom pravcu prema Trpezima a onda je na red došla i tabla sa turističkom mapom Turjaka.

Da se radi o slučajevima koji su vrijedni pažnje nadležnih organa u prilog tome ide i činjenica da je na tabli koju su vandali položili na Turjaku u istu pucano i nekoliko puta iz vatrenog oružja. Primitivizam ili šenlučenje u svakom slučaju je ono što treba da nas brine ali i to da su su ovakve pojave u zadnjih nekoliko dana učestale na prostoru Petnjice.
Jedan od neumornih NVO aktivista Mirsrad ef. Hadrović je po ko zna koji put sanirao štetu. Riječ je o čoveku koji je veliki borac za očuvanje životne sredine u Petnjici. Da podsjetimo prije nekoliko dana je uz pomoć Vajber grupe ,,Dobro djelo” čije je administrator sanirao deponiju koja se nalazila u srcu prirode na putnom pravcu Vrbica-Trpezi.
On je na svom fejsbuk profilu podijelio objavu kako su izgledale polomljene table prije i poslije sanacije.
,,Dva dana i sklanjam objavu, da ne bih širio negativnu energiju. Samo da se skrene pažnja na to da nas “ima svakakvih” kako i reče Radio Petnjica.  Polomljena je tabla sa turističkom mapom na Turijaku. U istu je nekoliko puta pucano iz vatrenog oružija.
Polomljena je i tabla na hajratu Hajrije Adrović u Borićima. I sve to u par dana.
Aktivisti viber grupe “Dobro djelo” će popraviti nastalu štetu. I za nas je ovo sitnica i zadovoljstvo da popravimo ali me zabrinjava insan/čovjek koji ne voli lijepo, koji puca u korisno, njemu je potrebna pomoc. Bog da ga uputi na dobro” kazao je Mirsad Hadrović.
ERIS BABAČIĆ