Vašar na Lađevcu oborio rekord u posjećenosti: Na tradicionalnom skupu više od 9.000 ljudi (FOTO I VIDEO)

DCIM101MEDIADJI_0366.JPG

Sabor na planini Lađevac važi za jedan od najstarijih na prostoru Bihora, a ove godine sa preko 9.000 posjetioca oborio je sve rekorde posjećenosti do sada.

Organizatori su još jednom pokazali da složno i zajedno možemo napraviti rezultate na svim poljima, pa su tako Mehmed Mele Ajdarpašić, fondacija ,,ČOVJEK NE UMIRE” i ,,FARMERI SA BIHORA” uspjeli dobrim programom i zabavom da ovaj sabor pretvore u pravu atrakciju i vrate mu ono što mu je nekada pripadalo. Na ovaj način žele sačuvati od zaborava ono što su naši preci baštinili i žele sačuvati tradiciju narodnih okupljanja, koja su bila veoma značajna za svakog bihorca.

Za sve takmičare koji su ostvarili zapažene rezultate u viteškim nadmetanjima obezbijeđene su i vrijedne nagrade, a najviše pažnje izazvala je trka konja na ovoj prelijepoj planini.

Takođe, birala se i “Ljepotica Lađevca”. Žiriju je bilo teško da odluči koje tri djevojke nagraditi: druga pratilja je Selma Adrović, prva pratilja Samira Ećo, a ljepotica vašara Alma Ličina.

Uručen je i vjenčani dar mladom bračnom paru- to je deseti vjenčani dar koji je obezbijedila fondacija ,,ČOVJEK NE UMIRE”.

Estradne zvidjezde Nuki-Poštar i Nerka Hodžić su zabavljali prisutne, uz moderatora i voditelja Dj-Rala sa kojim je zabava zagarantovana.

Da je ovaj vašar prepoznatljiv po viteškim nadmetanjima, tačnije bacanju kamena sa ramena, vuči konopca i trci konja, govore i činjenice da je pored brojnih učesnika iz Bihora, bilo i iz drugih gradova Crne Gore, kao i regiona.

Takmičari koji su ostvarili najzapaženije rezultate nagrađeni su vrijednim nagradama.

Bacanje kamena:

  1. Radovan Zeković
  2. Milutin Šoć
  3. Nermin Ajdarpašić

Vuča konopca:

  1. Crhalj
  2. Vrševo

Trka konja

1.Suad Hot

2.Adnan Durović

  1. Suad Hot

Snimak sa sabora na Lađevcu možete pogledati na našem You Tube kanalu Radio Petnjica.

ERIS BABAČIĆ