VAŠAR NA TURJAKU – DOBRA PRIČA IZ BIHORA (FOTO I VIDEO)

Iako se još sumnjaju utisci sa prethodnog vašara na Turjku, jedno je sigurno, plan organizatora da se na ovaj način sačuva tradicija predaka je uspjela. Okupiti više od 2.500 hiljade ljudi, na jednom vašaru kojem je prijetilo gašenje u potpunosti, je velika stvar. Organizatori su nam kazali, da im je jedina želja da nastave tradiciju, da pruže priliku ljudima da se upoznaju, da se sklapaju nova prijateljstva, formiraju brak i porodicu.

Dani Dijaspore su se prvi put održali na otvorenom, prethodno su se obilježavali u Centru za kulturu Petnjica, dok su ovi XXI uz prisustvo 2.500 ljudi održani na otvorenom i utisak kako dobitnika priznanja tako i gostiju je da ovogodišnji vašar, koji se održao na Turjaku, jeste vašar za pamćenje…
Da dobre zabave nije falilo, za to su se pobrinulie, estradne zvijezde Nuki-Poštar I Nerka Hodžić, a KUD ,,Bihor” i KUD ,,Vrelo Ibra” su prisutne oduševili svojim igrama.
Pored brojnih noviteta na vašaru, ono što je izazvalo najviše pažnje je izbor za mis vašara. Žiri je imao pune ruke posla i odlučio da nagrade za ljepotu dobiju sledeće djevojke: druga pratilja Nejla Camič, prva pratilja Irma Muhović, mis sabora Sara Kočan.
Predsjenik Opštine Petnjica, Samir Agović je izrazio zahvalnost fondaciji ,,ČOVJEK NE UMIRE” i ostalim organizatorima na uspješnoj organizaciji.
Na našem You Tube kanalu Radio Petnjica možete pogledati razgovore, uručenja priznanja povodom Dana dijaspore i video zapis sa vašara…
ERIS BABAČIĆ