Nagrada „Drago Đurović” uručena Adinu Rastoderu

Foto: Dan

U galeriji JU “Umjetnička kolonija” Danilovgrad može se pogledati tradicionalna, 16. izložba “Savremena crnogorska skulptura” na kojoj je prikazano 26 radova crnogorskih vajara. Izložbu je otvorila Milica Radulović, istoričarka umjetnosti.

Svake godine dodjeljuje se i nagrada za najbolju skulpturu sa izložbe koja nosi ime našeg poznatog vajara Draga Đurovića. Ove godine nagrada je pripala vajaru Adinu Rastoderu, saradniku u nastavi na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, za rad “Ćuk”. Predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović uručio je Rastoderu ovo značajno likovno priznanje, koje se sastoji od Povelje i simboličnog novčanog iznosa.

Kako se navodi na fejsbuk stranici Umjetničke kolonije, pored Rastoderovog rada, ove godine izdvojili su se i radovi vajara prof. Željka Reljića – “Šlem” i Nikole Balevića – “Identitet”.

Izložba “Savremena crnogorska skulptura” predstavlja presjek savremene vajarske scene kod nas, a uključene su sve generacije akademskih vajara koji imaju zapažen rad.

PREUZETO: DAN