STANJE ALARMANTNO- TEŠKO RAZGRADIV OTPAD ZAVRŠAVA PORED KONTEJNERA 

Svjedoci smo da ovih dana često u centru Petnjice u kontejnerima koji služe prevashodno za odlaganje smeća i razgrađivog otpada, završe i neke stvari kojima nije mjesto tamo, kao što su npr. stari kreveti, ormari, jorgan, televizori i drugi predmeti koji se koriste u domaćinstvu.

Glavni razlog zbog kojeg dolazi zbog te učestale pojave jeste umnogome što Petnjica nema kontejnere za namjensko razvrstavanje otpada i reciklažni centar, pa građani ostavljaju stvari koje im više ne služe, pored kontejnera.

Takođe, ono što možemo ovih dana primijetiti je da su glavne saobraćajnice prepune raznog smeća-od kesa, limenki, pa do predmeta koji se teže razgrađuju u prirodi.

Iz Komunalnog preduzeća su nam saopštili da su protekle nedjelje čak osam kamiona smeća odvezli iz Petnjice. Oni mole građane da teško razgradivi otpad ne odlažu pored kontejnera, i kazali su da jorganima, krevetima i ormarima nije mjesto pored, i u samom kontejneru.

Još jednom se nameću pitanja institucijama koje se bave ovom problematikom- Kako riješiti problem sa otpadom u Petnjici, u sredini koja se pretežno bavi poljoprivredom? Da li su građani svjesni kakav to uticaj ima na kompletan eko sistem i život živih bića, s obzirom da se u otpadu nalaze brojne otrovne supstance koje narušavaju čovjekovo zdravlje…?