SLOGAN VAŠARA NA TURJAKU: ZA VIŠE EVROPE U PETNJICI, A MANJE NAS U DIJASPORI

Oragnizatori vašara na Turjaku pozvali su sve da dođu na ovu manifestaciju 31.07. 2023. godine sa početkom od 12.00h.

“Ove godine razloga za posjetu ovom vašaru biće mnogo. Osim bogatog kulturno-zabavnog programa, posjetioci će moći da uživaju i uz brojne tradicionalne igre i sportska nadmetanja, a noviteti na vašaru su viteške igre, tačnije bacanje kamena, vuča konopca.

 

Ove godine goste će zabavljati estradne zvijezde Nuki-Poštar i Nerka Hodžić, kao i KUD ,,Bihor”.

 

Biraće se i ljepotica vašara. Takođe, na vašaru će postojati i raznovrsni štandovi na kojima će se prodavati proizvodi iz Petnjice. Sa samom organizacijom se krenulo mnogo ranije, prije tri mjeseca, da bi se dan vašara dočekao spremno”, saopštili su organizatori.

Svi koji su zainteresovani, mogu, žele i hoće da se uključe u organizaciju, mogu se javiti na sledeće brojeve telefona:

Turjak: Rešad Korać
Tel. +49 69 293499

Lađevac: Mehmed Mele Ajdarpašić

Tel. +382 69 193077

FARMERI SA BIHORA: Amar Muratović
Tel. +382 69 499509

Svi koji su zainteresovani i žele da prezentiraju svoje proizvode i domaću radinost, mogu da se prijave do 27. jula radi raspodjele štandova, kod Sabahete Novalić na broj telefona: +382 69 407385

Za sva pitanja iz dijaspore možete se obratiti Rašu Adroviću-DjRale
Tel. +49 172 2723324

Organizatori tradicionalnog vašara 31. jul Turjak su: ,,FARMERI SA BIHORA” Evropa za Opštinu Petnjica, dijaspora i fondacija ,,ČOVJEK NE UMIRE” u partnerstvu sa: Opštinom Petnjica, Opštinom Rožaje, TO Petnjica I TO Rožaje, dok su medijski pokrovitelji vašara Radio Petnjica, RTCG, Radio Jupok i Radio Televizija Rožaje.

,,Svi građani koji imaju svoje narodne nošnje molimo ih da donesu i da učestvuju u velikom narodnom saboru”, apelovali su organizatori.

ERIS BABAČIĆ