OTVORENO DESETO BIHORSKO KULTURNO LJETO

Izložbom radova II likovne kolonije “Boje Bihora Petnjica 2022”, koja je održana u holu Centra za kulturu Petnjica, juče je otvoreno jubilarno deseto Bihorsko kulturno ljeto.

Direktor JU Centra za kulturu Petnjica Sinan Tiganj je u uvodnoj besjedi rekao da će ovogodišnje kulturno ljeto biti u znaku broja 10 i trajaće sve do 14. oktobra. On je istakao da je na prošlogodišnjoj likovnoj koloniji, koja je bila međunarodnog karaktera, učestvovalo 17 slikara, koji su tokom trajanja kolonije uradili 25 kvalitetnih slika, koje će brojni posjetioci moći da vide sve do 17. jula.

Programe X Bihorskog kulturnog ljeta je i ove godine podržalo Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, Fond za zaštitu i ostvarivanje prava manjinskih naroda i lokalna uprava, a u realiazaciji programa, pored Centra za kulturu i Turističke organizacije, biće uključene i nevladine organizacije.

Na otvaranju izložbe su prisutvovali i slikari Titomir Džudović, mr Aldemar Ibrahimović, mr Irvin Masličić i Faik-Faro Cikotić.

Izložbu je otvorio mr Aldemar Ibrahimović, koji se zahvalio organizatorima Centru za kulturu Petnjica i lokalnoj upravi na izvanrednim uslovima za rad tokom trajanja kolonije i slikarima koji su odgovorili zadatku i uradili vrijedne slike. On je izrazio nadu da će ovogodišnja kolonija biti još uspješnija.

Predsjednik opštine Samir Agović je kazao da će lokalna uprava i ove godine dati punu podršku zaposlenima u realizaciji programa, posebno što će X Jubilarno Bihorsko kulturno ljeto biti u znaku broja deset i da će Centar za kulturu i ove godine omogućiti raznovrstan sadržaj programa, koji će biti adekvatni za sve uzraste.
On je pozvao Petnjičane da daju podršku, kako učesnicima programa, tako i zaposlenima u Centru za kulturu.

Nakon izložbe, u okviru programa održana je komedija koju su pripremili glumci Teatra 303 ,,Što dalje, to bolje” i Dragan Buzdovan.

ADELISA ZVEROTIĆ