BIHORSKE BIOGRAFIJE – MIRSAD HADROVIĆ: STAROJ KUĆI SE VRAĆAM ČESTO…

Mirsad Hadrović

Ekipa Radio Petnjica je u okviru serijala Bihorske biografije koje se realizuju u saradnji sa Fondom za ostvarivanje manjinskih prava posjetila je profesora Mirsada Hadrovića u kući staroj pola vijeka u Vrbici koju je sagradio njegov otac.

,,Ovu kuću je napravio Hamzo Hadrović 1972. godine, u ovoj kući je rođeno sedmoro djece. Hamzo je imao pet sinova i dvije ćerke. To djetinjstvo koje smo mi proveli, jeste bilo oskudno, ali i interesantno. To je bila sedmočlana porodica koja je egzistirala u tri sobe, ali nikom nije bilo tijesno, ali kako su godine prolazile svi smo se osamostalili. Otac je relativno mlad umro u 54-oj godini, a majka je preselila u 81-oj godini.

Djed mi je bio hodža i to me je opredijelilo da završim Medresu i fakultet Islamskih studija u Novom Pazaru.To neko moje teško odrastanje je rezultiralo da se ja bavim humanitarnim radom.

Iz ove kuće smo išli u osnovnu i srednju školu, išli u vojske, moja braća i ja smo se oženili u ovoj kući i formirali porodice, sestre su se takođe udale iz ove kuće. Ovo je kuća kojoj ću se ja uvijek rado vraćati, iako ne živim u njoj već deset godina”, rekao je između ostalog Mirsad Hadrović.

Ostatak razgovora možete pogledati na našem YT kanalu.