Delegacija Opštine Petnjica boravila u Izmiru na poziv kompanije “Arkor” 

Delegacija Opštine na čelu sa predsjednikom Opštine Samirom Agovićem, boravila je u turskom gradu Izmiru na poziv kompanije “Arkor”.

,,Ono što smo zajednički zaključili jeste da smo se sreli sa ljudima koji su veoma ozbiljni u svojoj djelatnosti, da su ovu kompaniju činili uspješnom i da ona plasira svoje proizvode širom svijeta. Uzvratna posjeta biće u avgustu i vjerujem da ćemo tada potpisati predugovor o osnivanju nove kompanije, odnosno poljoprivrednom centru u Petnjici”, rekao je Agović.

On je dodao da je turska kompanija zainteresovana da realizuje najavljenu investicuju.

“Pored primarne djelatnosti koju investitori najvaljuju, a to je proizvodnja stočne hrane i ostalih proizvoda, širi se i mogućnost saradnje u drugim oblastima, posebno kada je u pitanju prerada šumskih proizvoda”, kazao je prvi čovjek Petnjice.

Najvio je i mogućnosti da se prvatno-javno partnerstvo proširi na službe, kao što su: Služba zaštite i spašavanja i Komunalno preduzeće.

“Vjerujem da ćemo imati sve detalje u avgustu. Zahvaljujem se na lijepom prijemu i ljubaznosti koju su pokazali naši partneri, što pokazuje njihov stepen odgovornosti i želju da uradimo sve što treba i da zajedničkim snagama stvorimo dobar preduslov kako bi ova inicijativa ugledala svjetlost dana.

Pored nas bio je i menadžer ove kompanije Fikret Ahmetović, kojem smo takođe zahvalni na organizaciji”, zaključio je Agović.

U petnjičkoj delegaciji bili su i potpredsjednik Selvudin Šabotić i direktor komunalnog preduzeća Mithad Cikotić.

ADELISA ZVEROTIĆ