Latić i Tutundžić u Nici: Razmjenom iskustava do bolje saradnje

Državni sekretar Ismet Latić i načelnik Direkcije za pomorsku privredu Dino Tutundžić, na poziv Međunarodnog suda za pravo mora, boravili su 1. i 2. juna ove godine u Nici, povodom održavanja radionice na temu “Uloga međunarodnog suda za pravo mora u rješavanju sporova koji se odnose na pravo mora”.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, pored predstavnika Crne Gore učešće na radionici uzeli su i predstavnici Maroka, Alžira, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Malte, Italije, Francuske, kao i Evropske unije.

Učešće na radionici, državni sekretar Latić je iskoristio i za nekoliko bilateralnih sastanaka, između ostalih i sa Albertom Hoffmannom, predsjednikom Međunarodnog suda za pravo mora, kome je prenio pozdrave potpredsjednika Vlade i resornog ministra Ibrahimovića i pozvao ga da, sa svojim timom, posjeti Crnu Goru i resorno ministarstvo , kako bi crnogorskoj pomorskoj administraciji, na kvalitetan način, približio nadležnost, postupanje i način odlučivanja Međunarodnog suda za pravo mora, kao najznačajnije institucije u oblasti primjene Konvencije Ujedinjenih nacija o pravu mora.