KUD BIHOR NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU FOLKLORA “ZLATNI ĆEMER”

Kulturno umjetničko društvo “Bihor” je i ove godine učestvovalo na XIV Međunarodnom festivalu folklora “ZLATNI ĆEMER” koji je održan 03.06.2023. godine u organizaciji KUD-a “Vesna” i Turističke organizacije Mojkovac.

Na ovogodišnjem Festiivalu učestvovalo je 10 ansambala. Osim domaćina, KUD-a “Vesna“ i KUD-a “Bihor” učestvovali su i KUD “Pljevlja”, ANIP “Đurđevdansko kolo“ i FA “Vila“ iz Podgorice, KUD “Radoje Dakić – Brko“ sa Žabljaka, KUD “Tekstilac“ iz Bijelog Polja, GKUD “Lim“ iz Berana, KUD “Komovi“ Andrijevica, FA “FRA“ iz Čačka. Festival je održan u prepunoj Sali Centra za Kulturu “Nenad Rakočević”. Programu je prethodio defile svih učesnika i zajedničko fotografisanje na gradskom trgu. Nakon programa organizatori su priredili zajednički koktel i zabavu za sve učesnike.

– Zaista iskreno čestitamo KUD- u “Vesna” na još jednoj velikoj manifestaciji, a XIV festival “Zlatni ćemer“ je najbolja potvrda toga. Svi učesnici su dali sve od sebe da bi se predstavili zaista predivnoj mojkovačkoj publici koja je znala aplauzima da nagradi sve. Radovan i Danilo Žurić su po 14 -ti put potvrdili da su zaista dobri organizatori i pravi domaćini– istakli su iz KUD-a “ Bihor”, koji se uvijek odazovu pozivu svojih prijatelja iz KUD-a “Vesna”.

ERIS BABAČIĆ